SPOTIFY
LANSERAR AI-ÖVERSÄTTNING FÖR PODDAR (Direkt)

2023-09-25 17:38

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Ljudströmningsbolaget Spotify lanserar AI-driven röstöversättning för en rad olika podcasts, vilket gör det möjligt att lyssna på podcasts på olika språk.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Spotify beskriver lanseringen som "en banbrytande funktion som drivs av AI, och som översätter poddsändningar till olika språk – med podcastarens röst".

Som en del av pilotprojektet har bolaget arbetat med en rad olika poddare på plattformen för att skapa AI-drivna röstöversättningar på andra språk, bland annat spanska, franska och tyska.

Röstöversatta avsnitt kommer att vara tillgängliga över hela världen för Premium- och Free-användare, där översatta avsnitt på spanska, franska och tyska kommer rullas ut under de kommande dagarna och veckorna, uppger Spotify.

Ljudboksföretaget Storytel har tidigare lyft arbetet med AI som något som kan innebära stora ekonomiska besparingar på sikt.

"Vi kan få ned produktionskostnaderna med 95 procent", sade Storytels produktchef Johan Ståhle till Di Digital i samband med bolagets kapitalmarknadsdag i juni 2023.

Emanuel Furuholm +46 8 5191 7925

Nyhetsbyrån Direkt AB


Spotify - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -