Strand Företagsobligationsfond A
Förvaltaren ser allt mer positivt på fastighetssektorn - Affärsvärlden (Finwire)

2023-09-25 10:57

Strand Kapitalförvaltnings Carl Johan Lagercrantz menar att givet ränte- och makroläget är det en god idé att investera i räntefonder, som gynnas av när räntan väl faller. Det säger förvaltaren i en intervju med Affärsvärlden.

”Då kommer obligationsfonder att gynnas och gå upp och då ser vi troligtvis skiftet på börsen, att det blir större riskaptit igen. Jag tror att den vändpunkten kommer snart”, säger Lagercrantz till Affärsvärlden.

Lagercrantz förvaltar fonden Strand Företagsobligationsfond och har den senaste tiden tagit ner risken i fonden. Förvaltaren har allt fler och mindre innehav i fonden och menar att en ökande andel high yield-obligationer inte är aktuellt i närtid.

Vidare pekar man på att man har en varierande syn på ett bolag ur ett aktie- och kreditperspektiv. Här lyfter man bland annat fram Intrum och Storskogen som man ser positivt på ur ett kreditperspektiv.

Lagercrantz har också ökat exponeringen mot fastigheter där man bland annat köpt Sagax, Castellum och Balder.

”Sagax har ett fint kreditbetyg och goda marginaler. De kan vara ganska aggressiva och förvärva med bibehållet betyg och marginaler, så de är superintressanta. De har också varit betydligt mer konservativa med sin skuldsättning jämfört med Castellum och Balder, som legat och maxat vad de kan utifrån kreditbetyget. Där har vi köpt euroobligationer från europeiska investerare som sålt av.”

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Strand Företagsobligat... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -