W5 Solutions
W5 Solutions köper Box Modul (Finwire)

2023-09-26 06:35

Försvarsteknikbolaget W5 Solutions har ingått avtal om förvärv av Box Modul för en initial köpeskilling av 180 miljoner kronor på skuld- och kassafri basis. Det framgår av ett pressmeddelande.

W5 Solutions finansierar köpet genom en riktad emission som omfattar 100 miljoner kronor av köpeskillingen, och resten genom utställande av två reverser. Därutöver kan en kontant tilläggsköpeskilling utgå om högst 50 miljoner kronor under förutsättning att vissa på förhand fastställda villkor uppfylls.

Emissionen omfattar 1,29 miljoner aktier till teckningskursen 77,34 kronor per aktie. Detta resulterar i en utspädningseffekt på 8,67 procent för befintliga aktieägare.

Box Modul har cirka 20 anställda och tillverkar skydd, så kallade shelters, till företag och organisationer inom försvar, IT & telekom, sjukvård och energi. Bolaget hade förra året en ebita på 14,9 miljoner kronor.

"Vi genomför ytterligare ett strategiskt viktigt förvärv som borgar för fortsatt omsättnings- och lönsamhetstillväxt. Vi breddar vår produktportfölj med bland annat mobila ledningscentraler och strömförsörjning och utökar vår förmåga att leverera kompletta nyckelfärdiga lösningar", säger Daniel Hopstadius, vd för W5 Solutions.

W5 Solutions väntas tillträda Box Modul den 3 oktober.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.seredaktion@finwire.org
© Copyright

W5 Solutions - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -