Case Aktiefond All Star A
Case All Star minskade 1,38 procent i oktober - lyfter fram Vitrolife (Finwire)

2023-11-21 16:55

Fonden Case All Star minskade 1,38 procent i oktober. Sedan årsskiftet har fonden minskat 0,95 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av förvaltarna Tom Andersson och Carl Johan Tjärnström.

Initialt skriver förvaltarna att de ständigt letar efter bolag som visar på en lönsam tillväxt och expanderade vinstnivåer. Ett exempel som lever upp till dessa kriterier är svenska Vitrolife.

Enligt förvaltarna genomgår Vitrolife just nu en transformationsresa och genomför ett antal effektiviseringar som bedöms kunna innebära att de har bättre förutsättningar att kunna växa sina vinster över tid.

"Vitrolife har en stark position på marknaden som i sig visar fin underliggande tillväxt, något som gagnar Vitrolife. Vi ser fram emot att följa bolaget på dess resa till att bli ett starkare bolag på den globala In-Vitro-fertiliseringsmarknaden", skriver duon.

Under oktober föll Stockholmsbörsen 3,7 procent och riskaptiten förblir dämpad i spåren av geopolitisk oro i och med konflikten i mellanöstern samt en kraftig brantning av räntornas avkastningskurvor.

Den amerikanska 10-åringen steg från 4,57 till 4,93 procent under oktober. Vidare noterar förvaltarna att trots stigande oro kring tillväxten i Eurozonen valde ECB att hålla styrräntorna oförändrade.

Månaden har även präglats av bolagens Q3-rapporter på båda sidor av Atlanten.

"I ett försök att sammanfatta den högst spretiga, aktiekursmässigt, rapportsäsongen i Sverige så konstaterar vi att den organiska tillväxten fortsätter att mattas av medan många bolag visar upp en styrka vad gäller marginaler", skriver förvaltarna.

Förvaltarna skriver att trenden är att större bolag klarar sig bättre än mindre fortsatt under oktober där även medvind avseende valuta, mindre motvind avseende räntekostnader samt mindre exponering mot bygg- och konsumentsektorn är några skäl till detta.


Case All Star, % oktober, 2023
Fond MM, förändring i procent -1,38
Fond i år, förändring i procent -0,95

Martin Ekendahl
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.redaktion@finwire.org
© Copyright

Case Aktiefond All Star A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -