NORDISK BERGTEKNIK
HÖGRE AKTIVITETSNIVÅ SEGMENTET BERG SVERIGE (Direkt)

2023-11-21 07:53

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nordisk Bergteknik, som är verksamt inom berghantering och grundläggning, upplever en successivt högre aktivitetsnivå inom segmentet Berg Sverige relativt det tredje kvartalet.

Det framgår av ett pressmeddelande där företaget även informerar om att koncernbolaget Bohus Bergsprängning har tecknat ett nytt större avtal avseende byggandet av Västlänksetappen från Korsvägen till Almedal i Göteborg.

"Arbetet har nyligen startat och kommer att pågå mer eller mindre dygnet runt tills Liseberg åter öppnar under våren. Omsättningen för Nordisk Bergteknik avseende detta specifika projekt bedöms uppgå till i storleksordningen 50 miljoner kronor", skriver Nordisk Bergteknik.

Bolaget uppger att det är glädjande att kunna konstatera en högre aktivitet under innevarande kvartal jämfört med det tredje då den finansiella utvecklingen inte var tillfredställande.

"Våra projekt i Västlänken kommer att sysselsätta betydligt mer personal kommande kvartal jämfört med de senaste kvartalen. Vidare ser vi en god organisk tillväxt inom vår prospekteringsverksamhet, samtidigt som befintliga kunder inom Malmfältsområdet lägger allt större avrop och höjer prognoser för nästa år. Slutligen har vi nyligen erhållit ett betydande kontrakt med Kaunis Iron i Pajala som är ny kund till oss", säger Nordisk Bergtekniks vd Andreas Christoffersson.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Nordisk Bergteknik B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -