SVENSK HANDEL
E-HANDEL -8% I OKTOBER JMF OKTOBER 2022 (Direkt)

2023-11-21 06:20

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) E-handelns omsättning minskade med 8 procent, till 10,8 miljarder kronor, i oktober jämfört med samma månad föregående år.

Det visar Svensk Handels E-handelsindikator.

"Oktober var ännu en tuff månad för e-handeln i ett läge där flera e-handlare jobbar hårt för att nå lönsamhet. Många konsumenter har sannolikt hållit lite extra hårt i plånboken för att vänta in attraktiva erbjudanden i november", säger Per Ljungberg, innovationschef på Svensk Handel.

E-handelsindikatorn är inte inflationsjusterad men enligt Svensk Handels bedömning föll försäljningsvolymen i e-handeln cirka 14 procent i september jämfört med september 2022.

Hittills i år, till och med oktober, har omsättningen i e-handeln minskat med 6 procent i löpande priser jämfört med samma period under fjolåret.

I många branscher är utvecklingen betydligt dystrare än så. November och december är alltid viktiga månader för handeln men de blir i år ännu mer kritiska. Elektronikhandeln, som har backat 15 procent hittills i år, hade till exempel nära 30 procent av sin årliga e-handelsomsättning i november och december under 2022, skriver Svensk Handel.

Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -