Sensor Sverige Select
Sensor Sverige Select steg 3,8 procent i november - ökade aktieexponeringen inför månaden (Finwire)

2023-12-09 11:18

Fonden Sensor Sverige Select steg 3,8 procent i november, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 4,7 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 5,0 procent och är därmed sämre än index som har ökat 6,8 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarteamet bestående av Stefan Olofsson, Ulf Öster och Stefan Ahlfeldt.

Inledningsvis skriver förvaltarna att Cibus, Investor och Volvo bidrog bäst under månaden. Även flera nya innehav gick starkt.

Under oktober minskade förvaltarna på ränteandelen i fonden för att kunna frigöra mer kapital till kassan, inför potentiella kursrusningar på aktiemarknaden i november på grund av diverse centralbanksbesked. Exponeringen mot aktier låg på cirka 70 procent under november.

"De sektorer som fick den snabbaste kursuppgången var de som varit mest nedtryckta tidigare såsom fastigheter och små och medelstora bolag, medan banker som vi haft en relativt stor exponering mot hade en mycket svag kursutveckling", fortsätter teamet.

Under månaden har fonden köpt i Alfa Laval, Assa Abloy, Indutrade, Trelleborg, Betsson, Addtech, Essity, Elekta, Balder, Castellum och Tele 2.

Vid månadsskiftet var fondens tre största aktieinnehav Investor, Nordea och Astra Zeneca med portföljvikter om 9,7, 7,1 respektive 7,0 procent.

Andelen räntebärande värdepapper utgjorde 24 procent av portföljen. Kassan låg på 5 procent.

Sensor Sverige Select, % november, 2023
Fond MM, förändring i procent 3,8
Index MM, förändring i procent 4,7
Fond i år, förändring i procent 5,0
Index i år, förändring i procent 6,8

Jesper Ahlberg
jesper.ahlberg@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.redaktion@finwire.org
© Copyright

Sensor Sverige Select - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -