Fidelity Asian Special Situations Fund minskade 5,1 procent i januari - TSMC största innehavet (Finwire)

2024-02-29 15:26

Fonden Fidelity Asian Special Situations Fund A-ACC-USD minskade 5,1 procent i januari, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 5,5 procent. På rullande 12 månader har fonden minskat 11,6 procent och är därmed sämre än index som har minskat 7,4 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltaren Teera Chanpongsang.

De största sektorerna i fonden vid månadsskiftet var finans, informationsteknik och sällanköpsvaror med portföljvikter om 31,4, 29,6 respektive 14,9 procent.

Gällande fondens geografiska exponering var Kina, Indien och Sydkorea de största regionerna med exponeringar om 24,8, 22,9 respektive 15,9 procent.

De största innehaven i fondens portfölj vid månadsskiftet var TSMC, Samsung Electronics och AIA Group med portföljvikter om 9,9, 9,7 respektive 5,8 procent.

Största överviktsinnehaven i portföljen var AIA Group, Samsung Electronics och HDFC Bank. De största undervikterna fanns istället i Reliance Industries, PDD Holdings och China Construction Bank.

De tio största innehaven i portföljen stod vid månadsskiftet för 51,3 procent av den totala portföljvikten. Motsvarande siffra för index var 27,7 procent.

Fidelity Asian Special Situations Fund A-ACC-USD, % januari, 2024
Fond MM, förändring i procent -5,1
Index MM, förändring i procent -5,5
Fond ett år, förändring i procent -11,6
Index ett år, förändring i procent -7,4

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -