RIZZO
KALLAR TILL EXTRASTÄMMA FÖR ATT PRÖVA OM LIKVIDATION (Direkt)

2024-03-28 13:54

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Rizzos styrelse har beslutat att snarast kalla till en extra bolagsstämma för att pröva om bolaget skall gå i likvidation. Bolagets kontrollbalansräkning har utvisat att det egna kapitalet i Rizzo Group understiger hälften av det registrerade aktiekapitalet.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Rizzos kontrollbalansräkning utvisar att bolagets eget kapital uppgår till nära -124 miljoner kronor, vilket innebär att det egna kapitalet understiger hälften av det registrerade aktiekapitalet om cirka 1,7 miljoner kronor.

"De huvudsakliga anledningarna till det negativa egna kapitalet är den negativa lönsamheten i Rizzo Group AB samt en nedskrivning av det bokförda värdet på bolagets dotterbolag Morris-Accent samt fordringar på Morris, med sammanlagt cirka 117 miljoner kronor", heter det från Rizzo.

Orsaken till de betydande nedskrivningarna i Morris är den negativa lönsamheten för verksamheten i Morris, vilket påverkat värderingen av Morris negativt, heter det vidare.

"Styrelsen har med anledning därav beslutat att snarast kalla till en extra bolagsstämma för att pröva om bolaget skall gå i likvidation - en första kontrollstämma", skriver Rizzo.

Den 18 mars meddelade Rizzo att man beslutat om att upprätta en kontrollbalansräkning.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -