APPLE
UPPGES UTREDA HEMMA-ROBOTAR SOM NY PRODUKT - BN (Direkt)

2024-04-03 21:45

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den amerikanska teknikjätten Apple undersöker en satsning på personliga robotar. Bland annat ska Apple-ingenjörer ha utrett en robot som följer efter användare i deras bostäder i ett försök att hitta nya intäktskällor.

Vidare ska Apple även ha utrett en apparat som använder robotik för att röra på en skärm, enligt Bloomberg News som hänvisar till personer med insyn i ärendet.

Det understryks dock att idéerna är i sin linda och att det är oklart huruvida produkterna faktiskt når kunderna. Apple är dock pressat för att hitta nya intäktskällor, skriver Bloomberg som tar upp det nu avbrutna elbilsprojektet och satsningen på mixed reality-glasögon. För den senare väntas det ta många år innan produkten blir en större intäktskälla.

Genom produkterna med robotik kan Apple få ett större fotfäste i kundernas bostäder och även kapitalisera på framsteg inom artificiell intelligens, men det är ännu oklart vad för tillvägagångssätt som föredras. Bloomberg noterar att produkten med den styrda skärmen är något som kontinuerligt adderats och tagits bort från Apples produktplan.

Innan skrotningen av elbilsprojektet uppges Apple ha sagt till de högsta cheferna att bolagets framtid kretsade kring tre områden: fordon, hemmet och mixed reality. I och med elbilsprojektets avslut är den första av de tre inte längre aktuellt och på grund av att mixed reality-glasögon redan släppts har fokuset således riktats mot hemmet.

När Bloombergs artikel släpptes reagerade marknaden negativt och sänkte Apple-aktien några tiondels procent. Delar av nedgången återtogs dock fort.

Graf: Apples utveckling under onsdagen.

Källa: Infront.

Casper Sirén +46 8 5191 7926

Nyhetsbyrån Direkt


Apple - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -