FED
KRÄVS TROLIGEN MER TID INNAN RÄNTORNA SÄNKS - POWELL (Direkt)

2024-04-16 20:04

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det kommer med större sannolikhet krävas mer tid innan Federal Reserves ledning har förtroende att inflationen stadigt avtar mot målet på 2 procent. Därför är det lämpligt att låta det nuvarande restriktiva ränteläget få göra sitt, under en längre tid.

Det sade den amerikanska centralbankschefen Jerome Powell, på tisdagskvällen enligt flera internationella medier.

"Den senaste statistiken har helt klart inte gett oss större säkerhet om att inflationen är på väg mot 2-procentsmålet", sade Fed-chefen under ett panelsamtal, enligt CNN. Enligt honom finns det i stället tecken "på att det sannolikt kommer att ta längre tid än förväntat att uppnå det förtroendet".

"Just nu, med tanke på styrkan på arbetsmarknaden och framstegen med inflationen hittills, är det lämpligt att ge restriktiv politik ytterligare tid att arbeta och låta data och de utvecklande utsikterna vägleda oss", fortsatte han.

Enligt Marketwire gav Jerome Powell även kommentarer om att PCE Core, som brukar betraktas som Feds föredragna inflationsmått, troligen kommer att vara i stort sett oförändrad på 2,8 procent i mars, då siffran publiceras senare i månaden.

David Ahnlund +46 8 5191 7900

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -