HOI PUBLISHING
BEKRÄFTAR VILLKOR I FÖRVÄRVET AV HISTORIA GROUP (Direkt)

2024-04-19 19:04

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den extra bolagsstämman i Hoi Publishing den 24 oktober 2023 beslutade att genomföra förvärvet av Historia Group ApS, men som meddelats tidigare sköts tillträdet fram till i år. Ett uppdaterat avtal har nu ingåtts och tillträdet har slutligt fastställts ska ske den 1 juni 2024.

Det framgår av ett pressmeddelande.

De uppdaterade villkoren innebär att köpeskillingen som ska erläggas i form av B-aktier i Hoi minskas med 2 miljoner kronor och i stället flyttas till tilläggsköpeskillingen.

Därmed betalar Hoi endast 0,5 miljoner kronor i köpeskilling vid tillträdet och sedan 4 miljoner först i mars 2026, givet att överenskomna mål då har uppfyllts.

Såväl köpeskillingen som tilläggsköpeskillingen kvittas i sin helhet mot nyemitterade B-aktier i Hoi till teckningskursen 2:00 kronor per aktie.

Affären innebär att Hoi-koncernen ökar sin omsättning med uppskattningsvis minst femton procent i år och har förutsättningar att förbättra sitt resultat i jämförelse med 2023, skriver bolaget.

Med tillträdesdagen fastställd till den 1 juni 2024 beräknas effekten av förvärvet kunna redovisas för andra kvartalet 2024 i kvartalsrapporten 23 augusti 2024.

Detta är en försening av den tidigare aviserade tidsplanen med två månader, vilket motiveras av den extra tid det har tagit att säkerställa rätt startförutsättningar för onboardingen av Historia in i Hoi-koncernen.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -