PREVAS
FÖRVÄRVAR BOLAG I FINLAND SOM OMSATTA 23 MLN EUR 2023 (Direkt)

2024-04-23 08:34

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Prevas förvärvar cirka 92 procent av aktierna i det finska bolaget NMAC Group, moderbolag i Enmac-koncernen.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Enmac har en stark position på den finska marknaden inom tillväxtområden som energi, industriell automation och processindustri, med cirka 200 anställda och en omsättning om 23 miljoner euro under 2023.

Köpeskillingen för de förvärvade aktierna uppgår till 19 miljoner euro och förvärvet är villkorat av myndighetsgodkännande, vilket kan ta upp till fyra månader. Integration av Enmac påbörjas så snart godkännandet erhållits.

Köpeskillingen kommer att erläggas kontant. Förvärvet finansieras genom befintliga likvida medel och en nyupptagen kreditfacilitet om 200 miljoner kronor.

Hade Prevas och Enmac konsoliderats per den tolvmånadersperiod som avslutades den 31 december 2023 hade koncernen haft en omsättning om cirka 1,7 miljarder kronor. Ebita-marginalen hade uppgått till cirka 12 procent.

Prevas tidigare kommunicerade finansiella mål förblir oförändrade, med en ebita-marginal om minst 12 procent över tid; en årlig omsättningstillväxt över tid överstigande 10 procent, inklusive förvärv; och en Nettoskuld/ebitda över tid understigande 2.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Prevas B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -