THUNDERFUL
GER UPPDATERING OM 1 KV, OMSÄTTNING FÖLL 28% (Direkt)

2024-04-24 21:31

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Gamingbolaget Thunderful ger en uppdatering för det första kvartalet och släpper preliminära siffror.

Den preliminära nettoomsättningen föll med 28 procent till 392 miljoner kronor (542), samtidigt som det justerade ebitda-resultatet vände till rött och uppgick till -28,9 miljoner kronor (72,6). Justeringarna av ebitda-resultatet uppgår till 17,8 miljoner kronor och är främst hänförliga till det pågående omstruktureringsprogrammet.

Koncernen har fortsatt att utvärdera spelportföljen under första kvartalet i samband med programmet. Detta har lett till nedskrivningar relaterade till aktiverade spelutvecklingskostnader på 72,4 miljoner kronor för perioden, något som inte påverkar koncernens kassaflöden.

Utnyttjad kreditfacilitet uppgick till 574 miljoner kronor och koncernens likvida medel uppgick till 70,9 miljoner kronor per den 31 mars, vilket motsvarar en nettoskuld exklusive leasingskuld om 503 miljoner kronor. Majoriteten av villkorade tilläggsköpeskilling, som skulle betalas under första kvartalet 2024, har skjutits upp till senare under 2024.

Koncernen fortsätter att arbeta med omstruktureringsprogrammet inklusive utvärdering av avyttring av icke-strategiska tillgångar, heter det.

Bland Thunderfuls segment sjönk nettoomsättningen inom gamessegmentet med 36 procent till 69 miljoner kronor (107) och inom distributionssegmentet föll den med 26 procent till 323 miljoner kronor (435). På justerad ebitda-nivå backade resultatmåttet till -19,5 miljoner kronor (57,8) inom gamessegmetet och -2,2 miljoner kronor (19,2) för distributionssegmentet.

"Nedgången i försäljning beror främst på lägre efterfrågan under kvartalet jämfört med föregående år", skriver bolaget om gamessegmentet.

Inom distributionssegmentet minskade Bergsala och Nordic Game Supply försäljningen på grund av svagare efterfrågan respektive fortsatta rabatter för att minska lagernivåerna. För Amo Toys steg i stället intäkterna på grund av en "fortsatt stark efterfrågan inom leksakssegmetet".

Den fullständiga rapporten släpps den 15 maj.

Casper Sirén +46 8 5191 7926

Nyhetsbyrån Direkt


Thunderful Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -