TRELLEBORG
ÖKADE MARGINALER TROTS LÄGRE FÖRSÄLJNING (Direkt)

2024-04-24 13:19

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Trelleborgs organiska tillväxt minskade med 3 procent under det första kvartalet samtidigt som strukturella förändringar ledde till en 2-procentig minskning i försäljningen.

Kvartalet innehöll färre arbetsdagar, som en följd av att påskhelgen inföll under det första kvartalet i år, vilket påverkade den organiska tillväxten negativt med knappt 2 procent, skriver Trelleborg i rapporten.

Samtidigt ökade den justerade ebita-marginalen under kvartalet till 18,1 procent (17,5).

Trelleborgs vd Peter Nilsson uppger i rapporten att bolaget under ett antal kvartal har sett att flera marknadssegment uppvisar en mer dämpad utveckling. Han påpekar samtidigt att Trelleborg var tidigt ute med att anpassa de delar av koncernen som påverkas av den lägre efterfrågan.

"Vi ser det därför som ett styrkebesked att kunna visa upp en marginalförbättring trots lägre volymer under kvartalet. Vårt långvariga arbete med att förbättra koncernens struktur kommer medföra att vårt marginalmål om 20 procent är väl inom räckhåll", skriver han.

Trelleborg Industrial Solutions tappade något i organisk försäljning. Byggindustrin är fortfarande under press på flera marknader, och bolaget noterade även en svagare efterfrågan inom vissa industriella segment.

Trelleborg Sealing Solutions organiska försäljning minskade något, där påskeffekten förklarar den absoluta huvuddelen av detta tapp, heter det i rapporten.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Trelleborg B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -