OurLiving
Ourliving ansöker om företagsrekonstruktion samt sätter ett dotterbolag i konkurs (Finwire)

2024-04-25 13:54

Teknikbolaget Ourlivings styrelse har beslutat att ansöka om företagsrekonstruktion för bolaget och ansöka om konkurs för dotterbolaget Solarfuture vid Malmö tingsrätt. Det framgår av ett pressmeddelande.

Spotlight meddelar samtidigt att Ourlivings aktie flyttas till observationslistan, med anledning av bolagets besked.

Konkursansökan av Solarfuture medför att Ourliving kommer att upprätta kontrollbalansräkning. Dotterbolaget Boappa berörs ej av rekonstruktionen utan utvecklas väl. Rekonstruktionsplanen väntas ta bolaget till lönsamhet och positivt kassaflöde i fjärde kvartalet 2024.

Solcellsentreprenadbolaget Solarfuture har varit underfinansierade över tid på grund av långa projekttider som binder kapital och som har starkt bidragit till en ökad skuldsättning i bolaget.

Konkursen och underfinansieringen har påverkat bolaget i så hög grad varför styrelsen bedömer det nödvändigt att ge Ourliving den tid och resurser som krävs för att arbeta fram en hållbar och långsiktig finansiell lösning genom företagsrekonstruktion.

- Vi har konstaterat att det inte är möjligt att hitta tillräcklig finansiering i det tuffare klimatet på finansmarknaden. Bolaget har haft stora utmaningar i kapitalbindning i solcellsentreprenaden som förvärvades för ett år sedan. Det har bidragit negativt med skuldsättning i moderbolaget och det är nu inte hållbart längre, kommenterar vd Henrik Jarl.

Rekonstruktionen av Ourliving är en del av åtgärderna för att säkerställa bolagets egna kapital kombinerat med tillskott av ägarkapital och villkoras av att rekonstruktionsansökan vinner laga kraft.

Styrelsen bedömer att bolaget når lönsamhet och positivt kassaflöde under fjärde kvartalet i år. 2 miljoner kronor är garanterade av befintliga aktieägare i en kommande emission i kombination med att huvudägarnas befintliga lån till bolaget, som uppgår till 2,35 miljoner kronor, konverteras till ägarkapital som en del i rekonstruktionsplanen.

Bolaget kommer inom kort kalla till stämma för erforderliga beslut.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

OurLiving - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -