Swedbank
Färre anställda än väntat har lämnat Swedbank (Finwire)

2024-04-25 13:06

Swedbank har infört anställningsstopp efter att personalstyrkan ökat mer än prognostiserat. Bakgrunden till det är lägre personalomsättning än väntat, uppgav bolaget i morgonens rapport.

Anställningsstoppet är tillfälligt och det finns möjlighet att avvika från detta när det rör affärskritiska undantag.

I samband med rapportkonferensen utvecklade Swedbank situationen. I vissa områden har det skett mer än en halvering av antalet personer som lämnar banken. Swedbank har ingen direkt förklaring till det annat än det till viss del kan hänga samman med den generella ekonomiska utvecklingen i Sverige.

- Å ena sidan är det bra eftersom det betyder att vi är en bra arbetsplats, men det betyder också att vi måste bromsa inflödet. Därför har vi beslutat om ett tillfälligt externt anställningsstopp med naturligtvis möjligheten att göra affärskritiska undantag, uppgav vd Jens Henriksson.

Swedbank vittnar också om en hård konkurrens inom bolån, men att man anser att erbjudandet banken är mycket konkurrenskraftigt.

- Och bara för att vara tydlig med vad jag har sagt hela tiden, vi kommer att hålla fast vid vår prissättningsstrategi där vi individualiserar och prissätter bolån och aktivt arbetar med det, säger finansdirektör Anders Karlsson.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Swedbank A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -