PM NYHETER I KORTHET LÖRDAG-MÅNDAG 27-29 APRIL (Direkt)

2024-04-29 07:50

BÄTTRE. Produktivitetskommissionen presenterar ett antal förslag för att förbättra produktiviteten i Sverige. Det handlar bland annat om bättre infrastruktur, ökat bostadsbyggande, omfattande regelförenklingar och ett utbildningssystem i världsklass. (DN-Debatt-mån)

KORTARE. Kortare arbetstid kommer att vara ett av förslagen på ny socialdemokratisk politik som ska läggas fram i början av sommaren. Detta enligt Annika Strandhäll som leder S-gruppen om ett hållbart arbetsliv. (Ekot-lör)

DYRARE. Beräkningar visar att om Sverige inför en 35-timmarsvecka får vi ett produktionsbortfall på 8 procent, och BNP sänks med 500 miljarder kronor per år, enligt företrädare för Svenskt Näringsliv (DN-Debatt-lör)

NYARE. Amanda Lind har valts till nytt språkrör för Miljöpartiet. Hon vill vara en röst för den "rättvisa klimatomställningen". Samtidigt tycker hon att partiet måste bli tydligare i andra frågor än klimatet. (SvD-mån)

FAKTURAFUSK. Med en särskild manual instruerades en medarbetare på Bravida i Malmö hur han skulle fuska med fakturor och tidsredovisning för att öka intäkterna. Manualen tyder på ett systematiskt tillvägagångssätt. (DI mån)

KÖPRÅD. Svolder får ett köpråd av Dagens industri. Låg driftskostnad, fin förvaltningshistorik och att småbolag generellt borde vakna till liv på börsen beskriver tidningen som skäl till en investering. (DI mån)

SOLCELLSKRAV. Från den sista december 2029 kan det bli krav på solceller på alla nya bostadsbyggnader. (DN sön)

BÖRSPRAKTIKAN. De senaste 30 åren har det varit klokt att följa det gamla rådet att hålla sig borta från börsen för perioden mellan maj och fram till hösten. Nu är det dock läge att strunta i börspraktikan. År med konjunkturuppgång visar börsuppgångar för perioden mellan maj-oktober. (DI lör)

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Svolder B - I dag

{point.key}

Bravida Holding - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -