ALM EQUITY
TECKNINGSKURS 220 KR/A I EMISSION, TILLFÖRS 150 MLN KR (Direkt)

2024-04-30 06:04

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Alm Equity meddelar att teckningskursen blev 220 kronor per stamaktie i den riktade nyemission vars avsikt meddelades på måndagskvällen och som nu genomförts. Bolaget tillförs 150 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen på 220 kronor per stamaktie fastställdes genom ett accelererat bookbuilding-förfarande och motsvarar en rabatt om 17,4 procent i förhållande till den volymviktade genomsnittliga kursen för bolagets stamaktie de senaste tio handelsdagarna och en rabatt om 22,0 procent i förhållande till stängningskursen den 29 april på Nasdaq First North Growth Market.

Som tidigare kommunicerats utreder Alm Equitys styrelse förutsättningarna för att genomföra ett listbyte till Nasdaq Stockholms huvudlista. Emissionens syfte är att få in ett antal kapitalstarka investerare som kan följa med Bolaget och samtidigt bidra till ökad handel i stamaktien.

Aktierna i den riktade nyemissionen har huvudsakligen tecknats av nya investerare, men efterfrågan var stor även från befintliga aktieägare. Ett antal institutionella investerare deltog, däribland M2 Asset Management och Odin Fund Management.

Den riktade nyemissionen innebär en utspädningseffekt om cirka 2,6 procent.

Nettolikviden från nyemissionen avses användas för att skapa förutsättningar för fortsatt expansion genom eventuella förvärv av bolag eller rörelser. Vidare avses nettolikviden användas för att finansiera de tillgångar (inklusive återbetalning av skulder) som Alm Equity förvärvar genom den föreslagna fusionen med Svenska Nyttobostäder.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


ALM Equity Pref - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -