RESURS
KREDITFÖRLUSTER KAN BÖRJA MINSKA REDAN I 2 KV TROR DNB (Direkt)

2024-04-30 09:31

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Marknaden tycks prisa in att Resurs kreditförluster ska förbli höga under många år framöver. DNB Markets ser dock potential för att de kan börja sjunka med start i mitten av 2024, efter tidiga positiva tecken i mars månad.

Det skriver banken i en analys där rekommendationen för Resurs höjs till köp från behåll samtidigt som riktkursen höjs till 18 från 15 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt skrivit tidigare under tisdagen.

DNB ser det också som sannolikt att bolagets marginaler kommer att vara stabila från nuvarande läge, något som enligt banken inte heller reflekteras i konsensus. Med ett p/e på 3-4x för 2025 ser DNB ett gynnsamt förhållande mellan risk och möjlig avkastning.

Resurs justerade resultat före skatt minskade i första kvartalet med 81 procent jämfört med motsvarande period i fjol, tyngt av höga kreditförluster som omräknat till årsbasis nådde en justerad nivå på 4,65 procent av utlåningen. Räntenettot och utlåningsvolymerna ökade båda något och Payment Solutions stack enligt DNB ut med en ökning på 16 procent.

Bland anledningarna till att tro på ett förbättrat resultat framöver nämner DNB förväntade styrräntesänkningar, vilka kan väntas öka hushållens konsumtion och minska deras finansiella stress. Resurs har dessutom en tyngdpunkt på mindre lån (med högre marginaler) och dessutom kan introduktionen av B2B-tjänster och ökad försäljning genom egna kanaler komma att bidra positivt, enligt DNB.

"Vi ser potential för en nedgång med 10-20 procent sekventiellt redan i andra kvartalet", skriver DNB angående Resurs kreditförluster.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Resurs Holding - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -