Börsveckan ger köpråd för Autoliv, Nelly, Nimbus, Micro Systemation och Guideline Geo (Finwire)

2024-05-06 06:41

Börsveckan ger köpråd för Autoliv, Nelly Group, Nimbus, Micro Systemation och Guideline Geo
i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för VBG Group, New Wave och ABB.

Fordonssäkerhetsbolaget Autolivs delårsrapport bjöd på få överraskningar och med Mikael Bratt som vd fortsätter marginalresan i positiv riktning. Börsveckan bedömer att aktien är alltjämt billig och ser ingen anledning att ändra på sitt köpråd.

Fordonsunderleverantören VBG Group har gått starkt på börsen sedan tidningens köpråd i höstas. Börsveckan väljer nu att ta hem vinsten och sänker sitt råd till avvakta.

Varumärkesbolaget New Wave hade ett tufft första kvartal. Tidningen ser inget uppenbart köpläge, trots kursnedgången och väljer att fortsätta avvakta.

E-handelsbolaget Nelly imponerar med sina lönsamhetsförbättringar. Kan bolaget uppvisa lite tillväxt så är hävstången i resultatet betydande och värderingen är fortsatt låg. Börsveckan upprepar sitt köpråd för aktien efter den starka rapporten för det första kvartalet.

Det är tuffa tider för båttillverkarna men i Nimbus fall finns en del ljusglimtar där ute. Bland annat i form av ökad aktivitet hos återförsäljarna men även att bolaget håller sig fortsatt flytande i dessa kristider. "Vi väljer att bibehålla köprådet", skriver tidningen.

Industrikoncernen ABB lämnar ingen ägare besviken med en aktiekurs på rekordhöga nivåer. "Vi gillar ABB som bolag men ser en begränsad uppsida i aktien de kommande 12 månaderna efter kursuppgången som varit. Rådet sänks till avvakta", skriver Börsveckan.

Teknikbolaget Micro Systemations nya vd Peter Heuman städar friskt i bolaget. Tidningen bedömer att aktien är fortsatt billig och behåller sitt köpråd.

Geoteknikbolaget Guideline Geo hade ett svagare än väntat första kvartal och osäkerheten har ökat. "Köprådet behålls, men risken är hög", skriver Börsveckan.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

New Wave B - I dag

{point.key}

VBG GROUP B - I dag

{point.key}

Nimbus Group - I dag

{point.key}

ABB Ltd - I dag

{point.key}

Nelly Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -