NCC
INGA STÖRRE FÖRÄNDRINGAR EFTER 1 KV RAPPORT - ANALYTIKER (Direkt)

2024-05-06 10:34

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Analytikerkåren gör mindre förändringar i synen på NCC efter rapporten för det säsongsmässigt lilla första kvartalet.

Det framgår av analytikerkommentarer som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av.

Danske Bank, som upprepar behåll och sänker riktkursen till 145 kronor (160), ser en återhämtning av efterfrågan i år och nästa år, men tror att NCC kommer gynnas mindre än sina närmaste konkurrenter.

Kepler Cheuvreux beskriver i sin tur rapporten som blandad.

"Orderstocken har minskat med 4 procent jämfört med samma kvartal föregående år, men med en orderingång som är i samma nivå som fakturering mätt i rullande 12 månader. Med över lag stabila till positiva marknadsutsikter för infrastruktur och byggande anser vi att utsikterna för omsättningen på kort till medellång sikt är stabila. Vd:n konstaterade dock att kunderna ännu inte har sett de potentiella positiva effekterna av lägre styrräntor", skriver Kepler Cheuvreux.

Analyshuset sänker efter rapporten estimaten för vinst per aktie 2024-2026 med 2-4 procent.

"Vi ser marknadsutsikterna som stabila och den kommersiella fastighetsutvecklingen kommer att gynnas av lägre styrräntor och en ökad transaktionsaktivitet. Ebit-marginalen mätt i rullande 12 månader kommer att förbättras under 2024", skriver Kepler Cheuvreux, som upprepar sin köprekommendation med riktkursen 155 kronor.

Nordea, som har en köprekommendation för NCC med riktkursen 150 kronor, tror att marginalutvecklingen kommer fortsätta för byggverksamheten och att marginalen på rullande 12 månader kommer stiga med omkring 30 punkter från första kvartalet 2024 till fjärde kvartalet 2025.

"Det är främst eftersom vi förväntar oss att Industrys rörelsemarginal kommer öka från normaliserad lönsamhet", skriver Nordea, som också spår bättre marginaler i Infrastructure och Building.

Värderingen på p/e 9 anses attraktiv jämfört med det historiska snittet om 11, enligt Nordea-analysen.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


NCC B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -