G5 Entertainment
G5: TILLVÄXT G5 STORE PÅVERKADE BRUTTOMARGINAL POSITIVT 1 KV (Direkt)

2024-05-08 07:14

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) G5, som utvecklar spelappar åt smarttelefoner och surfplattor, ökade sina intäkter från G5 Store med 55 procent i det första kvartalet jämfört med föregående år och med två procent jämfört med föregående kvartal.

Det framgår av delårsrapporten.

"Den fortsatta tillväxten för G5 Store utgör fortfarande en hörnsten för vår framgång och svarade för 13,5 procent av intäkterna, jämfört med 7,9 procent för samma period förra året. Den ökande andelen av våra intäkter som G5 Store står för bygger inte bara på vår bruttomarginal, utan fortsätter också att förbättra vår totala lönsamhet", skriver vd Vlad Suglobov.

Som en effekt av att större andel av intäkterna kommer från G5:s egen plattform för försäljning direkt till konsument ökade bruttomarginalen i kvartalet till 68,1 procent (67,4).

G5:s största spel, inklusive Sherlock, Jewels-spelfamiljen och Hidden City, visade enligt vd:n en stabil, men jämförelsevis något sjunkande, utveckling sekventiellt sett under första kvartalet.

"Våra kärntitlar fortsätter att attrahera vår publik och ger oss en stadig grund för fortsatta framgångar. Även om den initiala lanseringen av spelet Twilight Land visade lovande resultat, är vårt team fortfarande fokuserat på att optimera strategier för intäktsgenerering för att vi ska kunna frigöra spelets fulla potential", skriver Vlad Suglobov.


Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

G5 Entertainment - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -