Securitas
SECURITAS: MINDRE NEGATIVA ESTIMATREVIDERINGAR ATT VÄNTA – ANALYTIKER (Direkt)

2024-05-08 10:58

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Analyshusens första kommentarer på Securitas rapport har trillat in efter att säkerhetsföretaget rapporterat under morgonen. Kommentarerna är över lag något åt det negativa hållet, och kassaflödet lyfts på flera håll. Rapporten ser dock inte ut att föranleda några dramatiska estimatförändringar av analyshusens kommentarer att döma.

Pareto skriver att rapporten var i linje med marknadens förväntningar men med utan framsteg i Europa.

"Sammantaget är resultaten något under våra förväntningar och kommer att resultera i mindre estimatförändringar. Värderingen är fortfarande konservativ, men framsteg behövs i den europeiska verksamheten för att driva omvärderingen", skriver Pareto som förväntar sig en förbättring under de följande kvartalen under 2024.

Pareto uppger att de "sannolikt inte" kommer att ändra sin köprekommendation men att riktkursen på 140 kronor kan bli föremål för "en mindre revidering".

Även analyshuset Citi är inne på att de behåller sin neutrala rekommendation och riktkurs på 100 kronor.

Citi noterar att Securitas 10 procentiga organiska tillväxt i EMEA, som står för cirka 40 procent av omsättningen, var högre än väntat, och hjälptes av hyperinflation i Turkiet.

I Ibero America (cirka 10 procent av omsättningen) levererade Securitas 6 procent organisk tillväxt, även det högre än förväntan och med en ebita-marginal på 6,7 procent - hjälpt av avyttringen av den argentinska verksamheten, enligt Citi.

Kepler Cheuvreux noterar att Securitas intäkter knappt överträffade konsensus och ökade med 7 procent organiskt, i årstakt, medan marginalen på 6,0 procent, en ökning med 23 baspunkter i årstakt, var i linje med förhandstipsen.

"Resultatet är i stort sett i linje med förväntningarna, men en något svag marginal i Europa är återigen negativt. Om något skulle vi förvänta oss en marginell sänkning av konsensus och aktiekursen med 1-2 procent i dag. Vi upprepar köp med riktkurs 125 kronor", skriver analyshuset.

Kepler Cheuvreux poängterar vidare att kassaflödet "som väntat" var negativt, och att nettoskulden landade på 2,9 gånger ebitda, något under de 3,0 gånger som Kepler hade förutspått.

"Kassaflödesgenerering som är svagare än väntat med stigande nettoskuld är negativt, men inte ett väsentligt problem", hette det samtidigt från Pareto.

Även Citi lyfte att kassaflödet på -15 procent var klart under ledningens målintervall på 70-80 procent, men att detta var på grund av den starka utvecklingen under det fjärde kvartalet.


Emanuel Furuholm +46 8 5191 7925

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Securitas B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -