Concentric
CONCENTRIC: STARK E-PRODUKTFÖRSÄLJNING BÅDAR GOTT - ANALYTIKER (Direkt)

2024-05-10 10:23

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Concentrics "starka" försäljning av elektrifierade produkter under det första kvartalet lyfts av analytiker fram som en ljuspunkt i rapporten för det första kvartalet.

SEB menar att kvartalets e-produktförsäljning stärker bankens uppfattning att Concentric är en vinnare i energiövergången.

Kepler Cheuvreux tror i sin tur att Concentrics EMP-förvärv och övergången till elektrifierade drivlinor i viss mån bör motverka den förväntade nedgången i produktionen av originalutrustning.

"Utsikterna indikerade oförändrad försäljning från föregående kvartal, medan erbjudandet inom elektrifiering fortfarande verkar ta fart och nu utgör omkring 24 procent av försäljningen, vilket väntas fortsätta att gynna tillväxten på medellång till lång sikt", skriver Kepler Cheuvreux i ett morgonbrev.

Efter onsdagens rapport från Concentric har Kepler Cheuvreux höjt sin riktkurs till 230 kronor (220) och SEB har dragit upp sin riktkurs till 227 kronor (222), vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på fredagen. Båda står fast vid sina köprekommendationer för Concetric.

Concentric överträffade analytikernas förväntningar både vad gäller första kvartalets försäljning och resultat.

"Marginalerna förbättrades med stigande volymer mot föregående kvartal och kostnadsbesparingsåtgärder, vilket leder oss till att höja vårat ebit-estimat för 2024-2026 med 4-8 procent", skriver SEB i en kommentar.

Nuvarande värdering ser inte ut att reflektera potentialen för en uthållig återhämtning, menar SEB.

Kepler Cheuvreux påpekar att Concentric har en historia av att generera starka marginaler och att bolagets affärsmodell är flexibel, kassagenererande och anpassar sig väl till en potentiell nedgång i efterfrågan.

Concentric-aktien, som steg 4,6 procent efter rapporten på onsdagen, fortsatte upp på fredagen och hade vid 10-tiden stigit 2,4 procent till 211 kronor.


Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Concentric - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -