Tessin Nordic Holding
TESSIN: FÖRHANDLINGAR OM AFFÄR DÄR TROSERUM BLIR NY HUVUDÄGARE (Direkt)

2024-05-10 06:21

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Tessin, som erbjuder en digital investeringsplattform inom fastighetsfinansiering, har fått information om att förhandlingar om en ny huvudägare pågår.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Troserums Förvaltnings har för avsikt att förvärva 63.506.206 aktier från Tessins största ägare NFT Ventures. De aktier som avses förvärvas motsvarar 23,7 procent av såväl kapital som röster. Troserums äger för närvarande aktier motsvarande 7,7 procent av kapital och röster i Tessin.

Som ett led i förvärvet avser Troserums och NFT Ventures föreslå att en bolagsstämma i Tessin beslutar om en kvittningsemission riktad till Troserums samt en kontant nyemission med företrädesrätt för aktieägarna till samma teckningskurs som i kvittningsemissionen. Troserums kommer inte att teckna aktier i företrädesemissionen.

Besked om ett eventuellt förvärv förväntas meddelas inom kort. NFT Ventures och Troserums avsikt är att NFT Ventures resterande 1,1 miljoner aktier, som för närvarande finns i depå hos Tessins likviditetsgrant Mangold Fondkommission, därefter överlåts till ledande befattningshavare i Tessin som ett led i att stärka ägandet hos ledningen i Tessin, heter det.


Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Tessin Nordic Holding - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -