ERICSSON
KONSENSUS FÖR 2 KV SER KRÄVANDE UT - NORDEA (Direkt)

2024-06-13 09:22

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nordea tycker att konsensusförväntningarna på Ericssons resultat för det andra kvartalet ser något krävande ut.

Det skriver banken i en analys, där rekommendationen för Ericsson nedgraderas till behåll från tidigare köp, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på torsdagen.

"Vi bedömer att Infronts konsensusestimat för andra kvartalet om ett ebita på 3,9 miljarder kronor är något krävande i ljuset av det normala säsongsmönstret och en avsaknad av en bredare förbättring i RAN-marknaden", skriver Nordea.

Nedgraderingen görs efter Ericssonaktiens starka kursutveckling sedan rapporten för det första kvartalet, enligt analysen. Nordea har ett styckesvärderingsbaserat rättmätigt värde för Ericsson om 64 kronor, vilket är samma som riktkursen vid bankens tidigare köpråd.

Nordea har sänkt sina estimat för Ericssons ebita-resultat för 2024 med 3 procent, främst som en följd av förväntningar om en något lägre organisk tillväxt och högre opex under det andra kvartalet.

"Vi tror att marknaden och Ericssons organiska tillväxt, jämfört med föregående år, bottnade under det fjärde kvartalet 2023", skriver Nordea.

Samtidigt påpekar banken att en avtagande tillväxt i den mobila datatrafiken på utvecklade 5G-marknader, i brist på en "killer app" för 5G, emellertid utgör en negativ risk för takten i återhämtningen i marknaden.

I torsdagens öppninghandel sjönk Ericsson 1,6 procent till 63 kronor.


Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Ericsson B - I dag

{point.key}

Ericsson B - I dag

{point.key}

Ericsson B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -