Didner & Gerge Small & Microcap
Didner & Gerge Small and Microcap ökade 2,45 procent i maj - CIE Automotive bidrog positivt efter rapport (Finwire)

2024-06-18 12:43

Fonden Didner & Gerge Small and Microcap steg 2,45 procent i maj. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 7,00 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Henrik Sandell.

"Under april månad uppvisade Didner & Gerge Small and Microcap en avkastning på motsvarande 2,5 procent. Fondens jämförelseindex avkastade under denna period 3,1 procent. De tre innehav som bidrog mest positivt till avkastningen under månaden var Keywords Studios, AQ Group och CIE Automotive", inleder förvaltaren.

Keywords, som är en ledande leverantör av supporttjänster till spelutvecklare, meddelade i maj att man för samtal med EQT om ett bud på företaget. AQ Group uppges ha genomfört en aktiesplit under månaden, men att det i övrigt inte var några större nyheter kring bolaget.

CIE Automotive förklaras under månaden ha rapporterat ett starkt resultat för det första kvartalet. Bolaget har omvandlat sitt volatila och olönsamma bilmarknadssegment. Från 2001 till 2023 ökade intäkterna och avkastningen på eget kapital 15 respektive 20 procent årligen. Tillväxten drivs både av förvärv och snabbare organisk tillväxt än branschsnittet.

Negativa bidrag kom istället från Bakkafrost, Paradox Interactive och Tristel.

Det förstnämnda annonserade under maj att man hittat ISA­-virus på en av sina färöiska odlingsplatser, och Paradox att man senarelägger lanseringen av spelet Life By You, enligt förvaltaren. Under gårdagen meddelade Paradox att man lägger ner satsningen. Samtidigt förklaras det inte ha varit några större nyheter kring Trisel.

De största innehaven i fondens portfölj vid månadsskiftet var Cranswick, Discoverie och Games Workshop med portföljvikter om 4,7, 4,5 respektive 4,2 procent.

Gällande fondens geografiska exponering var Storbritannien, Sverige och Italien de största marknaderna med vikter om 31,3, 21,7 respektive 8,4 procent.

När det gäller sektorexponeringen var informationsteknologi, industri och sällanköpsvaror de största sektorerna i fonden med exponeringar om 32,7, 23,2 respektive 14,5 procent.

Didner & Gerge Small and Microcap, % maj, 2024
Fond MM, förändring i procent 2,45
Fond i år, förändring i procent 7,00

Adam Fransson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.redaktion@finwire.org
© Copyright

Didner & Gerge Small &... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -