Didner & Gerge US Small and Microcap
Didner & Gerge US Small and Microcap minskade 4,86 procent i maj - Progyny och Installed Building Products bidrog negativt (Finwire)

2024-06-18 13:21

Fonden Didner & Gerge US Small and Microcap minskade 4,86 procent i maj. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 9,25 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarduon bestående av Jessica Frank och Linn Hansson.

Inledningsvis konstaterar förvaltarna att fonden utvecklades negativt i maj, men att de bästa bidragsgivarna var UFP Technologies, Nvent, och Comfort Systems.

"UFP Technologies grundades 1963 och leds idag av Jerey Bailly, som är son till en av grundarna. Bolaget är välskött med en stark marknadsposition och starka kassaflöden. I början av månaden rapporterade UFP Technolgies starka kvartalssiffror vilket fick aktien att stiga", skriver förvaltarna.

Även Nvent släppte kvartalssiffror under månaden. Rapporten uppges ha varit bättre än marknaden förväntade sig, och bolaget höjde sin guidning för helåret.

Comfort Systems förklaras vara en ledande VVS- och elinstallatör i USA:s solbälte, som växer på andra marknader. Bolaget uppges gynnas av ökande behov av datacenter, onshoring och striktare arbetsmiljöregler, samt möjligheter för förvärv på en stor och fragmenterad marknad.

Bland fondens negativa bidragsgivare nämns Progyny och Installed Building Products.

"Progyny får höga betyg från dem som använder tjänsten vilket även visar sig i en nära 100 procent kundlojalitet. Aktien föll efter att bolaget under månaden levererat svaga kvartalssiffror samt guidning för helåret."

Avslutningsvis skriver förvaltarna att Installed Building Products är en ledande installatör av bostadsisolering i USA. Företaget gynnas av ökade krav på energieffektivitet. Företaget, som leds av grundarens son Jeff Edwards, anses vara välskött, lönsamt och ha starka kassaflöden.

De största innehaven i fondens portfölj vid månadsskiftet var UFP Technologies, Badger Meter och Firstservice med portföljvikter om 4,9, 4,2 respektive 4,0 procent.

Gällande fondens geografiska exponering var USA den största marknaden med 83,1 procent, följt av Kanada med 13,7 procent.

När det gäller sektorexponeringen var industri, hälsovård och informationsteknologi de största sektorerna i fonden med exponeringar om 44,2, 14,4 respektive 9,9 procent.

Didner & Gerge US Small and Microcap, % maj, 2024
Fond MM, förändring i procent -4,86
Fond i år, förändring i procent 9,25

Adam Fransson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.redaktion@finwire.org
© Copyright

Didner & Gerge US Smal... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -