eSports Fund
eSports Fund ökade 3,7 procent i maj - god utveckling för Logitech (Finwire)

2024-06-18 17:17

Fonden eSports Fund steg 3,7 procent i maj. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 2,1 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Magnus Nicklasson.

Inledningsvis skriver förvaltaren att FED meddelat att man behöver tydligare signaler kring att inflationen sjunker innan man börjar sänka räntan.

"Marknaden prisar just nu in två sänkningar från FED i år. Som jag konstaterat tidigare kommer inkommande data gällande tillväxt, inflation och jobb vara avgörande för när vi kommer att få se räntesänkningar. Vi har redan börjat i Sverige men hela världsmarknaden väntar på att FED ska sänka, vilket kommer bli tongivande för den globala räntemarknaden", skriver förvaltaren.

Det innehav som presterade bäst var hårdvarubolaget Logitech. Bolagets aktie uppges ha haft en stadig uppgång sedan senaste kvartalsrapporten presenterades.

"En rapport som visade på tillväxt inom framför allt gaming-segmentet med tangentbord som ett tydligt exempel. Logitech ligger även väl positionerade inom AI, då man har planer på att integrera olika AI-specifika funktioner i sina produkter."

Denna månadens förlorare var samtidigt förra månadens vinnare. I botten för månaden fanns Tobii som föll kraftigt efter att man presenterat sin kvartalsrapport vilken visade minskad omsättning och stigande förluster.

"Tobiis vd Anand Srivatsa förklarade dock att han var övertygad om att deras kostnadsbesparingar kommer visa på resultat och att siffrorna för helåret kommer se betydligt bättre ut."

eSports Fund, % maj, 2024
Fond MM, förändring i procent 3,7
Fond i år, förändring i procent 2,1

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.redaktion@finwire.org
© Copyright

eSports Fund - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -