Norron Active RC SEK
Norron Active ökade 2,90 procent i maj - ökat exponeringen mot Essity och avyttrat Handelsbanken (Finwire)

2024-06-18 14:45

Fonden Norron Active steg 2,90 procent i maj. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 10,00 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarteamet bestående av Gustaf Sjögren, Marcus Plyhr, Jesper Laudon Meyer, Johan Solini och Ulf Frykhammar.

Maj var fortsatt en rapportintensiv månad och samtidigt uppges makroekonomiska data påverka marknaden i relativt stor utsträckning.

De främsta bidragsgivarna till fondens avkastning var Investor vars aktie nådde nya högstanivåer, Ericsson som steg efter att Investor ökade sitt innehav och Bravida som återhämtade sig något efter kursraset i april.

I den negativa vågskålen fanns istället Hexagon, Astra Zeneca, Essity och Volvo.

"Sett till portföljspecifika nyheter har vi dubblat positionen i Essity som vi anser ligger på en attraktiv värderingsnivå, samtidigt som aprils kvartalsrapport kom in klart över förhandstipsen. Vidare har vi sålt vår position i Handelsbanken", skriver förvaltarna.

De största innehaven i fondens portfölj vid månadsskiftet var Atlas Copco, Investor och Hexagon med exponeringar om 9,50, 9,17 respektive 6,73 procent.

Norron Active, % maj, 2024
Fond MM, förändring i procent 2,90
Fond i år, förändring i procent 10,00

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.redaktion@finwire.org
© Copyright

Norron Active RC SEK - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -