Norron Select R
Norron Select ökade 0,20 procent i maj - ökat andelen optioner (Finwire)

2024-06-18 16:14

Fonden Norron Select steg 0,20 procent i maj. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 3,80 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarteamet bestående av Marcus Plyhr, Peter Werleus, Jan Törnstrand, Oscar Sjögren och Jesper Laudon.

Inledningsvis skriver förvaltarna att månaden karaktäriserats av stora rörelser med en stark start som sedan avtog längre in under månaden.

Bland långbokens främsta innehav under månaden fanns Ericsson, Vestum, Storebrand, Valmet och Epiroc.

Negativa långbokspositioner var istället korta indexterminer, Getinge, Mowi, Alcadon, Hexagon och Astra Zeneca.

"Vad gäller Getinge så tappade aktien efter att FDA varnat för säkerhetsproblem kring två av bolagets produktserier. Vi bedömer marknadens reaktion som hård givet att det, enligt vår vetskap, finns begränsade alternativ att tillgå på marknaden för amerikanska vårdgivare. Förväntansbilden är att Getinge kommer med uppdaterade produkter under 2025 och vi följer fortsatt händelseförloppet", skriver förvaltarna.

I kortboken kom positiva bidrag istället från Dometic efter att konkurrenter i USA vinstvarnat, även positionerna i SKF och Volvo gynnade fonden.

Negativa bidrag från fondens korta exponering kom från NetCompany, Wärtsilä och EQT som alla kom med stabila rapporter.

Vidare skriver förvaltarna att man fortsätter vara aktiv i sin aktieförvaltning och styr fondens generella risk via nettoexponeringen, vilken pendlar mellan 15-30 procent.

"Vidare fortsätter vi att jobba med kortboken och har en viss tilt för att släcka tillväxtfaktorn i fonden, samtidigt som vi tar korta aktiespecifika positioner. Vad gäller skyddet har vi ökat andelen optioner i stället för terminer i hedgen som ett resultat av att den implicita volatiliteten är på låga nivåer, vilket trycker ner priset på optionsskydd."

De största innehaven i fondens portfölj vid månadsskiftet var Mowi, Hexagon och Nordea med exponeringar om 6,73, 6,65 respektive 6,55 procent.

Norron Select, % maj, 2024
Fond MM, förändring i procent 0,20
Fond i år, förändring i procent 3,80

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.redaktion@finwire.org
© Copyright

Norron Select R - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -