Norron Target R
Norron Target ökade 0,02 procent i maj - tagit större position i Ericsson (Finwire)

2024-06-18 16:30

Fonden Norron Target steg 0,02 procent i maj. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 0,49 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltarteam bestående av Ulf Frykhammar, Peter Werleus, Jan Törnstrand, Marcus Plyhr, Oscar Sjögren, Jesper Laudon, Johan Solini och Gustaf Sjögren.

Inledningsvis skriver förvaltarna att den positiva utvecklingen i aktieportföljen neutraliserades av den svagare utvecklingen för räntedelen i fonden.

Bland fondens positiva bidragsgivare fanns Ericsson, Epiroc, och Sweco. Ericsson gynnades av Investors stora aktieförvärv, Epiroc gynnades av fortsatt stigande metallpriser och Sweco presenterade en stark rapport.

"Negativa bidrag utgjordes i stället av Hexagon och Mowi, samt kortpositionen i NetCompany till följd av att bolaget kom med en bra kvartalsrapport", skriver förvaltarna.

Gällande aktiviteten i fondens portfölj har man sålt innehavet i ABB och tagit en större position i Ericsson. Man har även ökat nettoexponeringen inom både aktier och räntor, vilken uppgick till 30 procent vid månadsskiftet.

"Sett till skyddet har vi ökat andelen optioner i stället för terminer i hedgen som ett resultat av att volatiliteten är på rekordlåga nivåer, vilket trycker ner priset på optionsskydd."

De största innehaven i fondens portfölj vid månadsskiftet var Mowi, Handelsbanken och Storebrand med exponeringar om 3,02, 2,68 respektive 2,10 procent.

Norron Target, % maj, 2024
Fond MM, förändring i procent 0,02
Fond i år, förändring i procent 0,49

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.redaktion@finwire.org
© Copyright

Norron Target R - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -