FED
INFLATIONEN ÄR INTE DEN ENDA RISKEN - DALY (Direkt)

2024-06-24 21:54

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den amerikanska centralbanken, Federal Reserv, måste "visa försiktighet" i arbetet med att få inflationen under kontroll.

Det sade Mary Daly, Fed-chef i San Fransisco, under ett tal på måndagskvällen och noterade att den stigande arbetslösheten är en växande risk.

Hon tillade att arbetet med att återställa prisstabiliteten måste fortsätta, men att det måste göras utan en alltför smärtsam störning på ekonomin.

Vidare sade Mary Daly att även om det finns mer att göra för att få ner inflationen så är inflationen inte den enda risken vi står inför.

Fed-chefen i San Fransisco sade även att för att minska inflationen så kommer det sannolikt att krävas en dämpad efterfrågan, vilket skulle kunna avmatta arbetsmarknaden ytterligare och då öka arbetslösheten. För att undvika detta måste Federal Reserv vara både "vaksam och öppen", sade hon.

Mary Daly sade inte hur många räntesänkningar, om några, hon tror att Federal Reserv kommer att leverera för att navigera mellan de dubbla riskerna för hög inflation och potentialen för stigande arbetslöshet.

Däremot sade hon att om vi fortsätter att se gradvisa nedgångar i inflationen och en långsam återbalansering av arbetsmarknaden, skulle policyn kunna normaliseras över tiden och räntesänkningar skulle kunna genomföras.


Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -