Millicom
Millicom stärks av stabila intäkter och positiva framtidsutsikter (Stockpicker)

2020-12-08 11:00

Telekomoperatören Millicoms stabila abonnemangsintäkter, trots rådande förhållanden i Latinamerika, och betryggande prognoser från VD Mauricio Ramos skapar förutsättningar för uppvärdering. Stockpicker höjer därför riktkursen till 420 kr (390) och upprepar KÖP rekommendationen.

Den 10:e november meddelade Nasdaq att telekomoperatörens aktie kommer läggas till OMX Stockholm Benchmark indexet från och med den 1:a december. Det blev startskottet till ett anmärkningsvärt kursrally på drygt 20% inom loppet av några veckor. En välbehövlig återhämtning efter en lång tid av underperformance.

Långt borta är tiden där sydamerikanska konkurrenten Liberty Latin America visade sitt förvärvsintresse till en prisnivå omkring 700 kr per aktie i början av 2019. Affären blev inte av och några månader senare annonserade huvudägaren Kinnevik sin sorti, vilket inledde ett betydande säljtryck på aktien som sedan förstärktes ytterligare när Covid-19 pandemin bröt ut. Som lägst kostade en aktie strax under 200 kr i slutet av maj.

--

Viktiga framsteg har man även gjort med balansräkningen och bolaget har minskat sin nettoskuld med omkring 240 Musd sedan i slutet av mars till 5 705 Musd vid slutet av september. Det motsvarar drygt 3,1x rörelseresultatet före av- och nedskrivningar (net debt/EBITDA, 12 månader rullande). Det är fortfarande en bra bit över målnivån, men givet en förväntad återhämtning av ekonomin under 2021 och framåt, lär den finansiella ställningen gradvis stärkas. Det är därför inte osannolikt att man kommer återinföra aktieutdelning som ju skrotades som försiktighetsåtgärd tidigare i år.

Bolaget står i alla fall väl rustat för framtiden med sina ledande positioner på de flesta marknaderna man är aktiva i. Vi ser goda chanser att man redan nästa år kommer vara tillbaka på en liknande nivå som 2019, både vad gäller omsättningen och rörelseresultatet.

Millicom är inte lätt att följa för en svensk placerare och Sydamerika-exponeringen innebär stora valutasvängningar och en hög politisk risk. För tillfället är värderingen dock för attraktiv för att stå emot och vi upprepar därför vår köprekommendation och höjer riktkursen till 420 kr (390).

Detta är en förkortad version av analysen.

Fullständig analys kan läsas via direktlänken: https://www.stockpicker.se/home/analys/millicom-starks-av-stabila-intakter-och-positiva-framtidsutsikter och på https://www.stockpicker.se/

Analytiker;
Sebastian Lang, Stockpicker

DISCLAIMER: Detta material har sammanställts av Stockpicker i informationssyfte och ska inte ses som rådgivning. Innehållet har grundats på information från allmänt tillgängliga källor vilka bedömts som tillförlitliga. Sakinnehållets riktighet och fullständighet liksom lämnade prognoser och rekommendationen kan således inte garanteras. Stockpicker lämnar inte i förväg ut slutsatser och eller omdömen i materialet. Åsikter som lämnats i materialet är analytikerns åsikter vid tillfället för upprättandet av materialet och dessa kan ändras. Det lämnas ingen försäkran om att framtida händelser kommer vara i enlighet med åsikter framförda i materialet.
Stockpicker frånsäger sig allt ansvar för direkt eller indirekt skada som kan grunda sig på detta material. Placeringar i finansiella instrument är förenade med ekonomisk risk. Att en placering historiskt haft en god värdeutveckling är ingen garanti för framtiden. Stockpicker frånsäger sig därmed allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av materialet.

Vid frågor, kontakta:

Mats Ahlskog, VD Stockpicker AB
Telefon: 08-52504762

Om Stockpicker AB

Stockpicker har levererat aktietips, analyser och nyheter sedan 1997. Vi är ett oberoende analyshus och unika på den svenska marknaden. Vi analyserar aktier och fonder som är värda att äga, både på kort och lång sikt.


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Millicom Int. Cellular... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -