CAG Group
Utnyttjar sin finansiella ställning och förvärvar Etendo - CAG Group (Penser Access)

2023-05-31 11:00

Förvärvet förstärker CAGs erbjudande inom e-handelslösningar
Etendo är specialiserade på att utveckla e-handelslösningar på plattformarna Adobe Magento och WordPress. Bolaget kommer att integreras med CAG Ateles, som är CAG-koncernens e-handelsbolag, och kommer att komplettera med både kunskap och kunder. Genom förvärvet stärker CAG Ateles sin organisation med nyckelkompetenser inom både kund- och teknikområdet. Förvärvet bidrar även med flera intressanta kunder, som exempelvis Pantamera, Packoplock och Weibulls, vilket skapar korsförsäljningsmöjligheter och intäktssynergier.

Förväntas omsätta ungefär 1 % av CAG-koncernen under 2023
Under 2022 omsatte Etendo 8,2 mkr och förväntas under 2023 addera ungefär 1 % i årstakt till CAG. Förvärvet finansieras kontant och de betalade 5,7x EV/EBIT, vilket är lägre än CAG själva. Under 2021 och 2022 har Etendo haft en rörelsemarginal på omkring 12 % och bidrar därmed positivt till koncernen. Vi förväntar oss att Etendo kan höja marginalen ytterligare genom integrationen med CAG Ateles, då det medför kostnadssynergier genom delade lokaler och övriga koncerngemensamma funktioner.
 
Utnyttjar sin starka finansiella ställning
Vi ser positivt på att CAG utnyttjar sin starka finansiella ställning genom ett förvärv. Nettoskuldberäkningen nedan utgår från nettoskulden vid utgången av Q1 justerat med utdelningen i maj. Även om vi ser förvärvet som positivt är påverkan på prognoserna begränsat och vi lämnar därför våra estimat oförändrade (tillträdet kommer att ske den 1 juni, och påverkan på omsättningen är därmed mindre än 1 %). Vi ser också positivt på att förslaget till förvärvet kommer direkt från ledningen i CAG Ateles.

Läs den fullständiga analysen, publicerad 31-05-2023 kl. 07:50: https://docs.penser.se/a/3783/CAG_Forvarvar_Etendo.pdf
Detta är ett pressmeddelande från Erik Penser Bank. Läs mer på https://epaccess.penser.se/


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

CAG Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -