Train Alliance
ANALYS Train Alliance: Stark omsättning under första kvartalet (Analysguiden)

2023-05-31 10:10

Train Alliance inledde året starkt och växte med 76% i Q1 samtidigt som nettoresultatet ökade med 11%. Riktkursen vid 107 kr baserad på en jämförande värdering upprepas.

Utvecklingen under Q1
Train Alliance ökade under Q1 intäkterna 76% till 67,4 mkr och nettoresultatet ökade 11% till 6,4 mkr. Det justerade substansvärdet per aktie uppgick till 133,40 kr vid utgången av Q1. Train Alliance står väl utrustat för framtiden med en orderbok för kommande 24 månader på 376 mkr. Under fjolåret påbörjades arbetet med den lokverkstad i Hallsberg som ska levereras under 2023. Man fick även i uppdrag att konceptutveckla järnvägsanläggningar i Boden, Ånge, Kalmar och Trelleborg, vilka är arbeten som fortsätter under året. Den utdelning på 6,26 kr som styrelsen föreslagit kommer att utbetalas genom ett inlösenförfarande. Vid rådande kurs motsvarar detta en direktavkastning på hela 7,5%. 

Utredning med Trafikverket i Sigtuna snart slutförd
Train Alliance förvärvar strategiskt placerad mark som utvecklas och görs järnvägsklar. Man bebygger med anläggningar för underhåll och logistik, och är en komplett anläggningspartner åt järnvägsnära verksamheter med tillgångar på drygt 2 miljoner kvm strategiskt placerad mark. Kapacitets- och funktionsutredningen i Sigtuna, som är ett samarbete med Trafikverket sedan 2022, närmar sig nu sitt slut. Detta är grunden för att förverkliga en kapacitetsförstärkning för godstrafik mellan Brista och Rosersberg. Denna utvidgning kommer öka möjligheten att köra fler godståg till och från Sigtuna. Marknaden efterfrågar redan nya tåglägen, vilket stöder bolagets bedömning kring utvecklingen i Sigtuna.

Kapacitetsbrist på den svenska järnvägen
Det råder kapacitetsbrist på den svenska järnvägen samtidigt som flera aktörer investerar miljarder i nya fordonsanskaffningar. Resandet och transporter med järnväg väntas öka 40–50% fram till 2040. Från regeringshåll har man under 2018 beslutat om en 10-årig nationell transportplan som innebär järnvägsinvesteringar på uppemot SEK 250 miljarder i både underhåll och nya investeringar. Vi upprepar vår riktkurs för Train Alliance på 107 kr baserat på en jämförande värdering.

Ladda ner och läs den fullständiga analysen i PDF-format här:
https://www.aktiespararna.se/analysguiden/nyheter/analys-train-alliance-stark-omsattning-under-forsta-kvartalet

Om oss

Detta är ett pressmeddelande från Analysguiden – Aktiespararnas uppdragsanalysverksamhet.
Läs mer här: https://www.aktiespararna.se/analysguiden


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Train Alliance Sweden B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -