Sileon
Sileon - Slutgiltig transformation och konvertering av säljpipeline (Penser Future)

2024-04-24 10:00

Klar förbättring av intäkterna som förväntas fortsätta in i Q2
Vi tar främst med oss tre saker från Sileons Q1-rapport. Den första är en klar förbättring av intäkterna, den andra är att bolaget är inne i en transformationsfas som kan stärka kassan och det tredje är att säljpipeline börjar konverteras. De transaktionsbaserade intäkterna steg med 19% y/y till följd av prisökningar i segmentet Processing. Prisökningarna kommunicerades i Q4’23-rapporten och kommer att omfatta segmentet Payments under Q2. Som bolaget kommunicerat såg vi inga tydliga förändringar vad gäller personalkostnaderna – de ska slå igenom först i Q2. Nästa kvartal ska således visa på både högre intäkter och lägre kostnader samt förbättrat resultat och kassaflöde.

Slutgiltig transformation av bolaget som förbättrar balansräkningen
Transformationen mot att bli ett techbolag inom finanssektorn återspeglas i hela strategiförändringen och namnbytet till Sileon. Arbetet är nu på väg att fullbordas genom försäljningen av den gamla verksamheten, Payments och Processing. Bolaget för dialoger med flera aktörer och hoppas slutföra försäljningen under Q2. Transaktionen skulle innebära att Sileon inte längre har något kapitalbehov. Om transaktionen inte går i lås ser vi sannolikheten som hög att de behöver ytterligare en kapitalinjektion innan intäkterna från BNPL-SaaS-verksamheten räcker. Vi ser ett potentiellt värde i försäljningen mellan 65-90 mkr. Utförligare information om hur vi tänkt återfinns senare i analysen.
 
Konverteringen av försäljningspipelinen har börjat
Konverteringen av den starka säljpipeline som ledningen har pratat om verkar ha tagit fart. Under och efter kvartalet har Sileon adderat SoluGrowth och den mexikanska banken Bankaool. Bankaool är den första banken som köper Sileons Card-linked BNPL mjukvara. Bankaool har ett mål att nå 2 miljoner kunder under 2024, vilket kan jämföras med SEB som totalt har ca 4 miljon privatpersoner som kunder. Samarbetet har uppmärksammats i mexikansk media då Bankaool är kända för sitt helt digitala erbjudande. Sammanfattningsvis är Sileon i ett delikat läge där det operationella fortsätter att peka åt rätt håll, men den finansiella ställningen är ansträngd.

Läs den fullständiga analysen, publicerad 24-04-2024 kl. 09:14:
https://researchdocs.carnegie.se/research/2024/04/24/sileon_20240424.pdf
Detta är en betald analys från Carnegie Investment Bank. Läs mer på https://epaccess.penser.se/


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Sileon - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -