Handelsbanken
Handelsbanken mest innovativ bland stora banker (Cision)

2023-06-02 10:00
Svenskt innovationsindex (https://www.kau.se/ctf/svensktinnovationsindex-2022) visar att Handelsbanken för fjärde året är mest innovativ bland stora banker i Sverige. För oss handlar innovation om att alltid sätta kundens behov och upplevelse i centrum understryker Stephan Erne, Chief Digital Officer i Handelsbanken: ”Resultatet är naturligtvis glädjande och visar att kombinationen av värdeskapande digitala tjänster och personliga interaktioner är viktig för upplevd innovationsförmåga”.

Svenskt innovationsindex, en undersökning som genomförts av Karlstad universitet för fjärde året, följer tio branscher och låter kunderna ranka erbjudande, leverans, kundmöte, kundmiljö och interaktioner. Faktorer som enligt innovationsindex utgör grunden för ett företags innovationsförmåga.

Syftet med Svenskt innovationsindex är att visa på vikten av att utgå från användaren för att lyckas med innovation. Det som uppskattas av kunderna är företag som lyckas med att integrera den fysiska och digitala upplevelsen på ett sätt som förstärker hela kundupplevelsen.

Handelsbankens Chief Digital Officer, Stephan Erne kommenterar resultatet:

”Det är naturligtvis glädjande att vi återigen upplevs som innovativa, särskilt med tanke på att Svenskt innovationsindex utgår från kundens upplevelse och inte abstrakta mätetal. Resultatet visar också att kombinationen av värdeskapande digitala tjänster och personliga interaktioner är viktig för upplevd innovationsförmåga och att Handelsbanken är ett av de företag som är bäst på det i Sverige”.

Om Svenskt innovationsindex 2022
Resultatet baseras på svar från 15 000 kunder som rankat 75 företag och organisationer inom 10 branscher utifrån deras innovationsförmåga och hur attraktiva dessa innovationer upplevs. Kunderna har värderat erbjudande, leverans, bemötande och interaktioner. Mätningen gjordes under hösten 2022 och resultatet presenterades på Tjänsteinnovationsdagen 2023 den 1 juni 2023.

Läs mer om Svenskt innovationsindex 2022

För ytterligare information kontakta: 
Handelsbankens pressavdelning: +4687018018, press@handelsbanken.se

För mer information om Handelsbanken,se https://www.handelsbanken.com/sv/


Handelsbanken A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -