Nordic Iron Ore
Nordic Iron Ore deltar i centrumet “Smart Exploration Research” som leds av Uppsala universitet (MFN)

2023-10-24 11:32

Nordic Iron Ore är en partner i centrumet ”Smart Exploration Research”. Centrumet har beviljats 60 MSEK av Stiftelsen för strategisk forskning (SSF) och är ett mångvetenskapligt forskningscentrum som ska bedriva forskning gällande utvinning och anrikning av metaller och mineraler. Forskningen leds av Uppsala universitet och är viktig för den pågående energiomställningen och klimatanpassningen av samhället.

Stiftelsen för strategisk forskning (SSF) har beviljat 60 MSEK till centrumet ”Smart Exploration Research”, ett mångvetenskapligt forskningscentrum som under ledning av Uppsala universitet ska bedriva både grundläggande och innovativ forskning om strategiska och kritiska metaller och mineraler, en forskning som har stor internationell betydelse. Huvuduppgiften är att skapa en ansvarsfull och hållbar försörjning av dessa råvaror, något som är nödvändigt för den pågående energiomställningen och klimatanpassningen av samhället.

Bidragen i tävlingen kom från Sveriges största universitet med aktivt deltagande från både stora svenska industriföretag och mindre nischbolag. Nordic Iron Ore är en partner i det vinnande centrumet ”Smart Exploration Research”. Forskningscentrumet förväntas inledas i januari 2024 och löpa under sex år.

Centrumet ”Smart Exploration Research” drivs Alireza Malehmir, professor i geofysik på Uppsala universitet och inkluderar experter inom geovetenskap, nanoteknik, dataanalys, borrteknik, drönare och robotlösningar. Projektet inkluderar deltagande från forskare från Lunds universitet, Stockholms universitet och Göteborgs universitet, samt representanter från Epiroc, Nordic Iron Ore, First Quantum Minerals, Tyréns, Smarkand2015, BitSimNow, Eurobattery Minerals och Amkvo.

För ytterligare information se offentliggörande från Stiftelsen för strategisk forskning – se länk.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Ronne Hamerslag
Verkställande Direktör, Nordic Iron Ore AB
Telefon: 0240 88 301
E-mail: ronne.hamerslag@nordicironore.se

Om Nordic Iron Ore
Nordic Iron Ore AB är ett gruvbolag med målsättningen att återuppta och utveckla järnmalmsproduktionen i Ludvika området och då först i Blötberget. Bolaget avser även att utöka sina mineraltillgångar och uppgradera dessa till malmreserver, främst genom prospektering och andra undersökningar av det anslutande Väsmanfältet och Håksberg. Bolaget har alla nödvändiga tillstånd på plats för det inledande projektet i Blötberget och kommer att kunna producera järnmalm med mycket hög kvalitet.

För mer information, se www.nordicironore.se.

Bolagets aktier är noterade på Nasdaq First North Growth Market. Wildeco Ekonomisk Information AB är Bolagets Certified Adviser (info@wildeco.se tel 08-545 271 00).


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Nordic Iron Ore - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -