Castellum
Castellums styrelse föreslår fortsatt pausad utdelning för 2023 (MFN)

2023-12-20 19:40

Mot bakgrund av den förändrade kapitalmarknaden och den genomförda företrädesemissionen om ca 10 mdkr tidigare i år kommer styrelsen inte att föreslå att årsstämman beslutar om utdelning för 2023.

”Styrelsen har under året jobbat med hantering av den snabbt förändrade kapitalmarknaden och har tidigare skärpt bolagets finanspolicy för att skapa ytterligare stabilitet och säkra kreditbetyget, Baa3 stable outlook, för bolaget. Mot bakgrund av den förändrade kapitalmarknaden och den genomförda företrädesemissionen om ca 10 mdkr tidigare i år har styrelsen beslutat att inte föreslå att årsstämman beslutar om utdelning för 2023”, säger Per Berggren, styrelseordförande, Castellum AB.

Castellum har som mål att fortsätta skapa aktieägarvärde genom att aktivt investera i och utveckla fastighetsportföljen i nordiska tillväxtregioner, till låg risk och med en långsiktig och effektiv kapitalanvändning.

För mer information vänligen kontakta:
Per Berggren, styrelseordförande, Castellum AB, 070-553 80 48
Joacim Sjöberg, verkställande direktör, Castellum AB, 08-503 052 00

Om Castellum
Castellum är ett av Nordens största börsnoterade fastighetsbolag som utvecklar flexibla arbetsplatser och smarta logistiklösningar. Per den 30 september 2023 uppgick fastighetsvärdet till ca 168 miljarder kronor, inklusive ägarandelen i norska Entra ASA. Vi finns i attraktiva nordiska tillväxtregioner. Ett av våra hållbarhetsmål är att vara helt klimatneutrala senast 2030. Castellum är det enda nordiska fastighets- och byggbolag som är invalt i Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Castellumaktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap och klassificeras som grön enligt Green Equity Designation.

En värd bortom det förväntade.
www.castellum.se

Denna information är sådan information som Castellum är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 2023-12-20 19:40 CET.

Bifogade bilder
Per Berggren Castellum


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Castellum - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -