Nexam Chemical
Nexam Chemical driver hållbara lösningar i Indien med banbrytande initiativ inom Reactive Recycling™ (Cision)

2024-02-20 12:00
Nexam Chemical, en global ledare inom hållbara kemiska lösningar, driver betydelsefull förändring på den indiska marknaden genom banbrytande initiativ inom "Reactive Recycling". Genom ett samarbete med den ansedda partnern Krishna Enterprise bidrar Nexam Chemical till förändringar av plaståtervinning och användning över hela Indien. Med ett starkt åtagande för miljöansvar understryker dessa initiativ Nexam Chemicals engagemang för att främja en cirkulär ekonomi och minska plastavfall.

Samarbetet med Krishna Enterprise, som inleddes under första kvartalet 2022, markerar en betydande milstolpe i Nexam Chemicals resa mot hållbara lösningar i Indien. Genom att dra nytta av Krishna Enterprises omfattande marknadsnärvaro och erfarenhet inom plasttillsatser, masterbatches och compounds sedan 1985, fokuserar partnerskapet främst på tillämpningar som involverar återvunnet PET (rPET), inklusive fibrer, film, tråg och flaska-till-flaska-återvinning.

Några av de viktigaste höjdpunkterna från samarbetet inkluderar:

  1. Partnerskap med ledande PET-återvinnare: Nexam Chemical har inlett ett affärsinitiativ med en för närvarande icke namngiven känd PET-återvinnare i Indien för industriella uppskalningsinitiativ. Med två redan placerade beställningar specialiserar sig kunden på att producera rPET-chips (granuler) och rPET-stapelfibrer, med en produktionskapacitet på 50 ton per dag. Detta samarbete är utformat för att avsevärt förbättra tillgängligheten av högkvalitativa återvunna PET-material på den indiska marknaden.
  2. Utvidgning av rPET-tillämpningar: Genom aktivt engagemang med olika intressenter har Nexam Chemical och Krishna Enterprise identifierat och följt upp möjligheter att utvidga användningen av rPET över olika sektorer. Med fokus på rPET-film, fibrer och återvinning har företaget framgångsrikt säkrat sju tekniskt godkända leads, med tio pågående uppskalningsprojekt och diskussioner med ytterligare trettio relevanta leads i olika stadier av utforskning, från laboratorietester till tidiga försök.

Indiens potential på plaståtervinningsmarknaden:

  • Den indiska plaståtervinningsmarknaden är ett av de snabbast växande segmenten inom landets avfallsindustri, drivet av ökad medvetenhet om miljöfrågor och regleringar som syftar till att främja hållbara metoder.
  • Enligt TechSci Research hade den indiska plaståtervinningsmarknaden ett marknadsvärde av 520 miljoner USD 2022, med en uppskattad tillväxthastighet (CAGR) på 7,6% fram till 2028, då den förväntas nå nära 800 miljoner USD år 2028. Denna tillväxt tillskrivs ökande miljömedvetenhet, ökad medvetenhet om de skadliga effekterna av plastavfall och en ökande efterfrågan på återvunna plaster över olika slutanvändarindustrier, inklusive förpackningar, fordonsindustrin, byggsektorn och konsumentvaror.
  • Med en växande befolkning, snabb urbanisering och kontinuerliga produktinnovationer genererar Indien en betydande mängd plastavfall årligen, vilket presenterar både utmaningar och möjligheter för återvinningssektorn. Dessutom genomför den indiska regeringen policyer och främjar återvinningsprogram för att kontrollera avfallsproduktionen samt driva på för hållbara lösningar för engångsplast.
  • Nexam Chemicals proaktiva initiativ i samarbete med lokala partners som Krishna Enterprise och ledande PET-återvinnare är väl positionerade för att kapitalisera på denna växande marknadsefterfrågan och driva hållbara lösningar i stor skala.

"Den indiska marknaden är dynamisk och ett bra exempel på hur snabbt ett samhälle kan skifta mot ett mer cirkulärt beteende när både regering och privata aktörer agerar tillsammans. Vi deltog nyligen i Plastivision i Mumbai, Indiens största evenemang för plastindustrin, som hålls vart tredje år och idag rankas bland de 10 bästa plastindustrihändelserna globalt. Det var tydligt att det finns ett betydande intresse för Nexam Chemicals lösningar för att möjliggöra uppskalning av återvunna avfallsflöden för att skapa mer värde genom återvinningsvärdekedjan", säger Ronnie Törnqvist, VD för Nexam Chemical.

"Vi har ett antal projekt i olika utforsknings- och kommersialiseringsstadier, men den indiska plaståtervinningsmarknadens enorma storlek och potential är verkligen imponerande och innebär en enorm potential för vårt koncept med Reactive Recycling i kommande år", säger Henrik Bernquist, Business Manager på Nexam Chemical.

"Den indiska återvinningsmarknaden är mycket dynamisk och växer i högt tempo. Nexams unika tillsatser erbjuder en lösning på problem som våra kunder står inför, särskilt när det gäller tillgängligheten av högkvalitativa återvunna material", säger Gaurang Goradia, VD för Krishna Enterprises.

Dessa initiativ exemplifierar Nexam Chemicals orubbliga engagemang för att driva hållbara metoder och främja principer för cirkulär ekonomi i Indien. Genom att använda kraften i vårt koncept med Reactive Recycling och utveckla strategiska partnerskap siktar Nexam Chemical på att accelerera övergången mot en mer hållbar framtid för den indiska plastindustrin.

För mer information, kontakta:

Ronnie Törnqvist, VD, +46-706 25 41 85, ronnie.tornqvist@nexamchemical.com 


Nexam Chemical Holding - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -