EcoRub
Den globala koncernen KraussMaffei lägger sin första order på EcoRubs 3D-printmaterial EcoAdd (Cision)

2024-03-28 08:35
Ordervärdet uppgår till 100.000 kr och materialet skall levereras omgående från fabriken i Skellefteå

KraussMaffei, som är en av världens ledande tillverkare av maskiner och industri 3D-printrar har efter en längre tids utvärdering, har lagt en första order på EcoRubs 3D-printmaterial EcoAdd. Ordervärdet uppgår till 100.000 kr och materialet skall levereras omgående från fabriken i Skellefteå.

KrausMaffei är en av världens största tillverkare av bland annat industriella 3D-printers och maskiner som används i tillverkningsindustrin. Man har kunder inom de flesta industrisegment som tex fordon, medicin och förpackningsindustrin. Efter en längre tids utvärdering har nu EcoRub blivit utvalda som leverantör av material till deras industriella 3D-printers. Materialet kommer användas till att demonstrera möjliga produkter som kan tillverkas med deras 3D-printer PowerPrint och som kan tillverka föremål med en volym på upp till 10m3.

EcoRub har de senaste åren har satsat hårt på att utveckla återvunna material med egenskaper som besitter gummits elasticitet till styvheten hos hårda plaster. Bolaget fokuserar nu på att ta fram återvunna kvalitets material, där några är specifikt utvecklade för 3D-printning. De är en viktig del i bolagets ambition att etablera sig på marknaden i Sverige, men framför allt i Europa.

-Vi är såklart stolta över att blivit utvalda som leverantörer, då KraussMaffei har extremt höga krav på sina underleverantörer. Det är ett erkännande och kan bana väg för större ordrar och fler internationella kunder för EcoRub. Men också ett kvitto på att även stora internationella kunder efterfrågar ett 3D-print material som är baserat på 100% återvunnet material. Genom EcoAdd så får dom möjlighet att skapa produkter av hög kvalitet för sina kunder, säger Anders Färnlöf, vd på EcoRub.

Läs mer om KraussMaffei 3D-printer powerPrint
https://www.kraussmaffei.com/en/our-products/powerprint

Läs mer om Ecorubs material EcoAdd
https://www.ecorub.se/3d-printing/


Info om KraussMaffei
Är en av världens ledande tillverkare av maskiner och system för produktion och bearbetning av plast och gummi. Produkter och tjänster omfattar alla teknologier inom formsprutning, extrudering, reaktionsprocessmaskiner och additiv tillverkning.  Levererar tjänster till kunder inom bland annat fordons-, förpacknings-, medicin-, återvinnings- och byggindustrin samt till tillverkare av elektriska och elektroniska produkter och hushållsapparater. Bolaget har cirka 4 700 anställda personer över hela världen och består av 30 dotterbolag och 570 handels- och servicepartners. Bolaget grundades 1838 och har sitt huvudkontor i München, Tyskland. I slutet av 2018 noterades KraussMaffei-koncernen på Shanghaibörsen.

Info om EcoRub
Är ett Greentech-bolag som producerar återvunnet kvalitetsmaterial av gummi och plast för formsprutning, strängsprutning och 3D-printning vilket möjliggör återvunna alternativ för den cirkulära ekonomin. Bolagets återvunna material utvecklas och produceras med materialegenskaper som inrymmer material med gummits elasticitet till styvheten hos hårda plaster. EcoRub producerar också egna industrimattor såväl som gummiprodukter för gym och stall. Bolaget grundades 1995 och har sin fabrik i Lövånger utanför Skellefteå.


Informationen är sådan som EcoRub är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014) samt lag (2007:528) om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2024-03-28 08:35 CET.


EcoRub B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -