Bilia
Bilia fortsätter att expandera med XPENG i Sverige och Norge (MFN)

2024-04-02 14:00

Vi ser ett växande intresse för XPENG varför vi nu utökar samarbetet och öppnar fler verksamheter i både Sverige och Norge.
 
Vi finns sedan tidigare i Stockholm, Göteborg och Malmö i Sverige samt i Bergen, Oslo, Lørenskog, Drammen och Halden i Norge. Idag, den 2 april, öppnar vi ytterligare fyra anläggningar i Borås, Örebro, Trollhättan och Borlänge, samt senare under våren tre nya anläggningar i Oslo, Hamar och Kristiansand. Expansionen sker i befintliga fastigheter och med samma kostnadsstruktur. Under kvartalet har Bilia tagit över XPENG Sveriges och Norges verksamheter i Mall of Scandinavia, Stäket, Lørenskog och Oslo (Bjørvika).
 
 ”Genom att erbjuda service på fler anläggningar i Sverige och Norge vill vi göra det enkelt för våra kunder att äga en XPENG. Vi använder oss av befintliga lokaler när vi öppnar nya XPENG-anläggningar vilket kommer att ge oss goda synergier. Under 2024 ser vi även fram emot nya XPENG G6, en mindre crossovermodell som vi tror mycket på och som kompletterar de övriga modellerna G9 och P7 från XPENG” säger Per Avander, VD och CEO Bilia AB.
 
XPENG är ett helelektriskt kinesiskt varumärke som sticker ut när det gäller såväl räckvidd, effektiv snabbladdning som framstående teknologi. Under 2024 lanseras den mindre crossovermodellen G6 i Sverige och Norge. Idag finns Sportsedanen P7 och den populära SUV:en G9 på våra marknader. G9 röstades fram till "Folkets favorit" av läsarna av Dagbladet, DinSide och Elbil24 i Norge under förra året. XPENG-bilarna kan beställas genom Bilias anläggningar. Därutöver erbjuder vi allt som rör bilägandet från rådgivning, provkörning, beställningar, leveranser till att byta däck och utföra service.
 
Göteborg den 2 april 2024
 
Bilia AB (publ)

Kontakter
Carl Fredrik Ewetz, Investor Relations, 010-497 07 73, carl.fredrik.ewetz@bilia.se
Per Avander, VD och koncernchef, 010-497 70 00, per.avander@bilia.se
Kristina Franzén, CFO, 010-497 73 40, kristina.franzen@bilia.se

Om oss
Bilia är en av Europas största helhetsleverantörer för allt som rör bilägandet med en ledande position inom service och försäljning av personbilar, transportbilar och lastbilar. Vi erbjuder service och reparationer, drivmedel, biltvätt, hyrbilar, däck och fälg, fälgrenovering, biltillbehör, bilvård, lackering, glasbyten och bildemontering med mera. Bilia har cirka 170 anläggningar i Sverige, Norge, Luxemburg och Belgien samt en auktionssajt i Sverige. 
 
Bilias Serviceaffär omfattar ett väl utvecklat sortiment av tjänster och servicekoncept som utvecklas kontinuerligt för att förenkla bilägandet för kunderna. Bilia erbjuder tillbehör och reservdelar, originalservice och reparationer, däckhotell, fälgrenovering, bilglasreparationer och andra verkstadstjänster, butiksförsäljning och e-handel. 
 
Bilias Bilaffär omfattar försäljning av nya och begagnade person-, transport- och lastbilar samt tilläggstjänster såsom finansiering och försäkring. Bilia säljer personbilar av märkena Volvo, BMW, MINI, Toyota, Lexus, Mercedes-Benz, Porsche, Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Cupra, Nissan, Jaguar, Range Rover, Defender, Discovery och XPENG samt transportbilar av märkena Toyota, Mercedes-Benz, Volkswagen och Nissan och lastbilar av märket Mercedes-Benz. 
 
Bilias Drivmedelsaffär omfattar försäljning av drivmedel och biltvätt i Sverige. 


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Bilia A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -