Acconeer
Acconeer och Sandvik får forskningsbidrag om 3,5 miljoner SEK för materialklassificering (MFN)

2024-05-23 11:55

Sveriges innovationsmyndighet Vinnova har beslutat att bevilja Acconeer och Sandvik bidrag om totalt 3,5 miljoner kronor, varav Acconeers del är 2,5 miljoner, för forskning på automatiserad materialklassificering med radar. Projektet påbörjas i Q3 2024 och planeras vara klart under andra halvan av 2026.

I detta projekt kommer Sandvik och Acconeer att kombinera sina styrkor för att utveckla ett materialklassificeringssystem för stenkross på transportband. Systemet ska ge information om olika typer av material och partikelstorleksfördelningar samt identifiera avvikelser mot kraven på det producerade materialet.

Vd Lars Lindell kommenterar: ”Materialklassificering är något vi har tittat på under många år, och med detta bidrag får vi chansen att ta vår forskning ett steg längre. Att vi dessutom får chansen att göra det ihop med en stor global aktör som Sandvik ger oss möjlighet att pröva vår tillämpning i en avancerad industriell miljö.”

Ur Vinnovas motivering: ”En välskriven ansökan med aktörer i framkant. Den automatiserade materialklassificering som beskrivs bedöms ha hög potential med flera olika tillämpningsområden utöver den bergkross som är i fokus. Projektplanen bedöms som realistisk med en bra uppdelning mellan aktörerna”

För ytterligare information kontakta:
Lars Lindell, vd Acconeer, Telefon +46 10 218 92 00, Mail: ir@acconeer.com 

Denna information är sådan information som Acconeer är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 2024-05-23 11:55 CEST.

Om Acconeer AB
Med banbrytande teknologi har Acconeer utvecklat en radarsensor som öppnar en ny värld för interaktion. Acconeers mikroradarsensor, med låg strömförbrukning, hög precision, liten storlek och hög robusthet, är en 60 GHz robust och kostnadseffektiv sensor för detektion, avståndsmätning, rörelsedetektering och kamerastödda applikationer med behov av låg strömförbrukning. Acconeer kombinerar fördelen med låg strömförbrukning hos pulsade radarsystem med hög noggrannhet hos koherent radar, allt integrerat i en komponent med en yta på endast 28 mm2. Radarsensorn kan ingå i en rad mobila konsumentprodukter, från smartphones till wearables, men även inom områden såsom robotar, drönare, Internet of Things, sjukvård, fordonsindustri, industrirobotar samt säkerhets- och övervakningssystem. Acconeer är ett halvledarbolag och har som affärsmodell att sälja hårdvara till tillverkare av konsumentelektronikprodukter. Acconeer är listat på Nasdaq First North Growth Market med tickerkoden ACCON, Redeye är bolagets Certified Advisor (CA). För mer information: www.acconeer.com.


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Acconeer - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -