Acconeer
Acconeer tillkännager 5 design wins i bilbranschen till ett uppskattat värde av mer än 40 miljoner SEK (MFN)

2024-06-03 13:55

Acconeers A121 Pulsed Coherent Radar-sensor har designats in i fem ytterligare bilmodeller från en av japans ledande biltillverkare, utöver den som annonserades i januari i år. Dessa design wins gäller användningsfallet access control, som möjliggör beröringsfri öppning av bagageutrymmet på en bil. Det totala förväntade värdet av dem är mer än 40 miljoner SEK under en sjuårsperiod med start 2025. Med "design win" syftar Acconeer på att företagets radarsensor har valts ut för användning i en kunds produkt, vilket inte är samma sak som att en order har lagts.

VD Lars Lindell kommenterar: "Vi är glada över att se ännu en design win med denna tillverkare, och vi tar det som en bekräftelse på att de är nöjda med vår produkt. Denna design win tillsammans med andra nyligen annonserade är indikationer på att vår lösning håller på att bli en standardprodukt hos flera biltillverkare, vilket ger oss en utmärkt position för ännu fler design wins i framtiden.”

Totalt har Acconeer nu sett 6 lanserade bilmodeller och 26 design wins inom fordonsindustrin. Det totala förväntade värdet av alla annonserade designvinster är 780 miljoner SEK under perioden 2024-2032. En design win räknas när en formell nominering tas emot, eller när en prognos för förväntad försäljning kan göras med hög tillförlitlighet.

För ytterligare information kontakta:
Lars Lindell, vd Acconeer, Telefon +46 10 218 92 00, Mail: ir@acconeer.com 

Denna information är sådan information som Acconeer är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 2024-06-03 13:55 CEST.

Om Acconeer AB
Med banbrytande teknologi har Acconeer utvecklat en radarsensor som öppnar en ny värld för interaktion. Acconeers mikroradarsensor, med låg strömförbrukning, hög precision, liten storlek och hög robusthet, är en 60 GHz robust och kostnadseffektiv sensor för detektion, avståndsmätning, rörelsedetektering och kamerastödda applikationer med behov av låg strömförbrukning. Acconeer kombinerar fördelen med låg strömförbrukning hos pulsade radarsystem med hög noggrannhet hos koherent radar, allt integrerat i en komponent med en yta på endast 28 mm2. Radarsensorn kan ingå i en rad mobila konsumentprodukter, från smartphones till wearables, men även inom områden såsom robotar, drönare, Internet of Things, sjukvård, fordonsindustri, industrirobotar samt säkerhets- och övervakningssystem. Acconeer är ett halvledarbolag och har som affärsmodell att sälja hårdvara till tillverkare av konsumentelektronikprodukter. Acconeer är listat på Nasdaq First North Growth Market med tickerkoden ACCON, Redeye är bolagets Certified Advisor (CA). För mer information: www.acconeer.com.


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Acconeer - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -