Aprendere Skolor
Aprendere förvärvar Hörby Yrkesgymnasium (MFN)

2024-06-11 10:48

Aprendere Skolor har idag ingått avtal om förvärv av samtliga aktier i Hörby yrkesgymnasium AB med planerat tillträde den 1 augusti. Hörby Yrkesgymnasium är ett fristående yrkesgymnasium som utbildar elever inom anläggnings- och transportbranschen och inom personbilsmekanik.

Hörby Yrkesgymnasium omsätter drygt 20 mkr med en förväntad justerad EBIT-marginal på 4% under kommande verksamhetsår.

- Vi har under året haft en positiv dialog med ägarna av Hörby Yrkesgymnasium och följt deras arbete med att komma till rätta med föreläggandet som de fick efter Skolinspektionens tillsyn våren 2023. De har gjort ett gediget arbete och vi är lika glada som de över att de kom till rätta med de brister som fanns, säger Claudia Lindström, vd på Aprendere Skolor.

Hörby Yrkesgymnasium startades 2010 av Peter och Lena Svärd med visionen att skapa en skola där eleven är i centrum, där unga får chansen att lyckas efter sina egna förutsättningar, där de får utbilda sig och få kunnighet inom sitt valda yrkesområde men också att växa in i vuxenrollen och få lära sig att ta ansvar, både för sig själv och sina studier. Att alla ungdomar har rätt till en utbildning och chans att kunna försörja sig som vuxen har blivit ett signum och motto för skolan.

- I och med förvärvet av Hörby Yrkesgymnasium stärker vi vår satsning i södra Sverige. Avståndet mellan Lunds Fordonstekniska gymnasium och Hörby Yrkesgymnasium är tre mil och vi ser många bra samverkanseffekter mellan skolorna. Vi ser fram emot att välkomna ännu en skola till gruppen, avslutar Claudia.

Aprendere driver sedan tidigare 17 verksamheter inom grundskola, anpassad grundskola, gymnasieskola och anpassad gymnasieskola och har en uttalad ambition att fortsätta växa.

Kontakter

Claudia Lindström, vd
08-400 289 01
claudia.lindstrom@aprendere.se

Se även https://hyg.se

Om oss

Aprendere Skolor bedriver totalt 17 verksamheter inom grundskola, anpassad grundskola, gymnasieskola, anpassad gymnasieskola, resursskola samt vuxenutbildning. Företaget grundades år 2008 i samband med att grundskolan Skolgrunden förvärvades. Fler skolor har sedan successivt startats från grunden eller förvärvats.

Aprendere har för närvarande cirka 1 700 elever och cirka 440 medarbetare. Merparten av skolorna är belägna i Stockholms län med omnejd, men verksamhet finns även i Anderstorp, Lund, Nyköping, Uppsala, Örebro och Östersund.


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Aprendere Skolor - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -