SWEDISH MATCH
ÖKAR DOSVIKTEN FÖR GENERAL/1:AN/GROV - VD (Direkt)

2013-02-20 10:14

STOCKHOLM (Direkt) Swedish Match kommer från och med maj att öka vikten i sina portionssnusdosor för märkena General, Ettan och Grov. Bolagets white-produkter berörs ej.

Det säger Swedish Match vd Lars Dahlgren till Nyhetsbyrån Direkt.

"Vi har lyssnat med konsumenterna och våra white-produkter upplevs som optimala. Men när det gäller portionssnussegmentet upplevs prillan som lite för liten därför gå vi tillbaka till att ha 24 gram per dosa, från nuvarande 21,6 gram per dosa", säger Lars Dahlgren.

Viktökningen, som kan ses som en indirekt prissänkning, omfattar enligt bolaget ungefär 25 miljoner dosor på helårsbasis.

I samband med att tobaksskatten i Sverige höjdes vid årsskiftet valde Swedish Match att inte höja sina priser utan istället absorberades prisjusteringen. Bolaget har pekat på att prishöjningar skulle kunna bli aktuellt senare under året, och i det sammanhanget pekat på att priset historiskt brukar justera under vår/sommar.

"Vi har fortfarande inte kommunicerat någon prishöjning för det svenska snuset i mellan- och premissegmentet men precis som tidigare så utesluter vi det inte. Men tidpunkten för när det skulle kunna ske har flyttats fram. Förut var maj månad till exempel en möjlighet men det kommer inte att ske någon prishöjning i maj. Sannolikheten för en prishöjning har gått ner en aning", säger Lars Dahlgren.


Mats Torgander +46 8 5191 7915
Nyhetsbyrån DirektMarknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -