MEDICPEN
DANSK UPPHANDLING VIKTIG FÖR KOMMANDE AFFÄRER - VD (Direkt)

2017-03-27 11:35

STOCKHOLM (Direkt) Medicpen ingår i ett konsortium som deltar i en EU-upphandling i norra Jylland, NOPII, som gäller en "innovativ" totallösning för medicinhantering. Hur stor del av de 50 miljoner danska kronorna som avsatts för projektet som i slutänden kan komma att tillfalla Medicpen, om konsortiet vinner upphandlingen, är för tidigt att säga. Men oavsett den exakta fördelningen ser Medicpen upphandlingen som strategisk eftersom den kan stärka bolagets möjligheter inför kommande upphandlingar.

Det säger Aktietorgslistade Medicpens vd Sigrun Axelsson till Nyhetsbyrån Direkt.

Konsortiet består av Medicpen och Careconsult, en utvecklare av mjukvara för e-hälsoprodukter. Dessutom har en avsiktsförklaring tecknats med Falck Danmark som ska leverera servicetjänster.

Hur är konkurrensen, är det andra som också lämnar anbud?

"Vårt koncept passar väldigt bra in, men det är öppet för andra också. Det kommer kanske att vara två-tre till, men det är inte alla som har just den lösningen kunden vill ha. Falck Danmark är den största aktören och det är de som kommit till oss och vill vara med. Falck Danmark har valt ut oss och det kanske säger rätt mycket", kommenterar Sigrun Axelsson.

Upphandlingen avser två faser. Den första fasen är en testfas och den andra fasen består av inköps-, implementerings- och driftsfas.

NOPII har avsatt 50 miljoner danska kronor för projektet. Vad tror du om fördelning mellan de bolag som är involverade?

"Det är väldigt svårt att säga i dag. Vi vet inte hur det kommer att se ut. Jag kan tänka mig att den digitala delen (Careconsult) är värd mindre än vår del", säger vd:n utan att vidare vilja bedöma Medicpens respektive Falcks eventuella ordervärde.

NOPII täcker nio av totalt 98 kommuner i Danmark och enligt Sigrun Axelsson vill alla samtliga danska kommuner gå samma väg.

Vad tror och hoppas du på när det gäller de resterande kommunerna?

"Man hoppas på att kunna få minst hälften av marknaden", säger hon.

Mats Torgander +46 8 5191 7915

Nyhetsbyrån Direkt


Medimi - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -