BETSSON
NY POLICY SKA TRYGGA FRAMTID SOM TILLVÄXTBOLAG - ORDF (Direkt)

2017-03-31 14:55

STOCKHOLM (Direkt) Ändringen av Betssons utdelningspolicy görs för att kunna delta i konsolideringen av spelbranschen, och den typ av bolag Betsson vill förvärva finns antingen på reglerade marknader eller marknader som är håller på att regleras.

Dessutom ska det helst vara bolag utanför Norden, säger Betssons styrelseordförande Pontus Lindwall till Nyhetsbyrån Direkt.

"Detta är en av många åtgärder vi gör, men det leder till ökade möjligheter att vara med i konsolideringen. Om man ser Betsson som ett tillväxtbolag borde man vara positiv till att bolaget säkerställer att det fortsätter att vara ett tillväxtbolag, som kan växa både organiskt och via förvärv", säger han.

På frågan om ändringen av utdelningspolicyn, från upp till 75 procent av nettovinsten till upp till 50 procent, ska betraktas som en permanent ändring säger Pontus Lindwall att det beror på vilken situation bolaget befinner sig i framöver.

"Men man kan säga att även med den nya policyn är Betsson ändå ett högutdelande bolag med bra direktavkastning", säger han.

Betssonaktien föll till en början brant på beskedet om den ändrade utdelningspolicyn. Efter någon timme hade dock kursen hämtat tillbaka en del av nedgången. Omkring klockan 14.50 var aktien ned 1,6 procent till 76:20 kronor.

David Djuphammar +46 8 5191 7913

Nyhetsbyrån Direkt


Betsson B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -